Kindercollege | Wat doet een architect? 8+

21 november 2019, van 16:00 tot 17:00 | Elst, Bibliotheek Elst

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Voor leergierige kinderen zijn er in de bieb gratis kindercolleges. Leuke onderwerpen waar je van kunt smullen. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen. Vandaag is het kindercollege 'Wat doet een architect?'.

college

door Mick Martens, architect 

Het huis waarin je woont is ooit door een architect bedacht. Maar architecten ontwerpen bijvoorbeeld ook kantoorgebouwen, bruggen en musea. Architect Mick Martens vertelt je wat een architect allemaal kan en doet. Ook hoor je meer over de geschiedenis en toekomst van de architectuur. Hij laat je een aantal bijzondere oude én nieuwe gebouwen zien. Natuurlijk mag je ook zelf iets ontwerpen!  

Meld je aan via elst@obgz.nl of in de bibliotheek.

 

Spreekbeurtpakketje
Vond je het kindercollege ook zo leuk? Houd dan je spreekbeurt over dit onderwerp! Na afloop van het kindercollege krijg je extra informatie mee om zelf een spreekbeurt te houden. Succes!

Wil je na dit college nóg meer weten over architecten en gebouwen? Lees dan:

 • Torens en gebouwen

  Tammy Enz

  Hoe bouw je een stevig gebouw of toren? Lees van alles over o.a. funderingen en (dwars)balken. En ontdek zelf hoe het allemaal werkt door de proefjes te doen. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen, vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Torens en gebouwen

 • Gigantische gebouwen en andere hoge megaconstructies

  Ian Graham

  Waar staat het hoogste bouwwerk en monument? Lees hoe deze wolkenkrabbers worden gebouwd en wat er mis kan gaan. Met kleurenfoto's en enige vragen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Gigantische gebouwen en andere hoge megaconstructies