Kindercollege | Op reis door ruimte en tijd 8+

15 september 2019, van 10:30 tot 11:30 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: leden € 6,- | overige bezoekers € 8,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Voor leergierige kinderen zijn er in de bieb kindercolleges. Leuke onderwerpen waar je van kunt smullen. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen. Vandaag is het kindercollege 'Op reis door ruimte en tijd'.

college

door Govert Schilling, wetenschapsjournalist
(foto: Esther van Berk)

 

Als je op reis gaat naar een ver land, beleef je allerlei avonturen en zie je heel veel nieuwe dingen. Maar het is nog veel spannender als je op reis gaat naar het heelal! Journalist Govert Schilling weet ontzettend veel over ons sterrenstelsel en schreef er tientallen boeken over. Hij neemt je mee op reis naar andere planeten, naar verre sterren, zwarte gaten en zelfs naar het begin van het heelal! Daarbij ontdek je dat een reis door de ruimte ook meteen een reis door de tijd is. Na Goverts verhaal is er natuurlijk volop gelegenheid om al je vragen over het heelal te stellen.

 

Spreekbeurtpakketje
Vond je het kindercollege ook zo leuk? Houd dan je spreekbeurt over dit onderwerp! Na afloop van het kindercollege krijg je extra informatie mee om zelf een spreekbeurt te houden. Succes!

 

Heb je nog niet genoeg van verhalen over tijd en de ruimte? Kijk dan ook eens naar deze twee boeken:

 • Heb je wifi in de ruimte?

  Sander Koenen, Andre Kuipers

  Hoe plas je in de ruimte? Is de aarde echt een blauwe planeet? André Kuipers beantwoordt 101 van dit soort grappige,en slimme kindervragen. Met veel kleurenfoto's en andere illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Heb je wifi in de ruimte?

 • Professor S. en de verslaafde koning

  Fred Diks, Erik Scherder

  De opa van Zhé, de bekende professor S., is verdwenen. Samen met haar vriend Brian en hondje Pavlov gaat ze hem zoeken. Ze komen in Breinstein terecht en moeten hun hersenen goed gebruiken om de professor te vinden. Met veel informatie over de hersenen. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Professor S. en de verslaafde koning