Kindercollege | Met toeters en bellen 6+

14 november 2019, van 15:30 tot 16:30 | Heteren, Bibliotheek Heteren

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Voor leergierige kinderen zijn er in de bieb gratis kindercolleges. Leuke onderwerpen waar je van kunt smullen. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen. Vandaag is het kindercollege 'Met toeters en bellen'.

college

door Herman Schimmel, dirigent  

 

Een dirigent staat meestal flink met zijn armen te zwaaien voor een koor of een orkest. Maar wat doet een dirigent nu eigenlijk precies? In dit kindercollege vertelt Herman Schimmel, zelf al meer dan 40 jaar dirigent van koren en orkesten, waarom een dirigent zo belangrijk is bij muziekoptredens. Je hoort ook welke instrumenten er allemaal zijn. Misschien mag je zelf ook nog wel even dirigeren als een echte maestro! 

Meld je aan via heteren@obgz.nl of in de bibliotheek.

 

Spreekbeurtpakketje
Vond je het kindercollege ook zo leuk? Houd dan je spreekbeurt over dit onderwerp! Na afloop van het kindercollege krijg je extra informatie mee om zelf een spreekbeurt te houden. Succes!

 

Kan je geen genoeg krijgen van muziek? Lees dan ook:

  • Paco en het orkest

    Magali Le Huche

    Paco en zijn dierenvrienden horen in het bos tien verschillende muziekinstrumenten. Via druktoetsen hoor je ze in klassieke muziekfragmentjes. Met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

    Gedrukt boek

    Bekijk details van Paco en het orkest