Kindercollege | Ik zoek een woord 8+

2 februari 2020, van 11:30 tot 12:30 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: leden € 6,- | overige bezoekers € 8,-

Voor leergierige kinderen zijn er in de bieb kindercolleges. Leuke onderwerpen waar je van kunt smullen. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen. Vandaag is het kindercollege 'Ik zoek een woord'.

college

door Hans en Monique Hagen

 

Op bijzondere momenten kom je vaak gedichten tegen. Ze staan op geboortekaartjes en op rouw- en trouwkaarten. Er zijn gedichten om te lachen, om te huilen en om over na te denken. Met poëzie kun je ook spelen. Dat laten Hans & Monique Hagen zien tijdens het kindercollege ‘Ik zoek een woord’. Een poëtisch programma voor kinderen, (groot)ouders, juffen en meesters tijdens de Nijmeegse Poëzieweek. 

 

Spreekbeurtpakketje
Vond je het kindercollege ook zo leuk? Houd dan je spreekbeurt over dit onderwerp! Na afloop van het kindercollege krijg je extra informatie mee om zelf een spreekbeurt te houden. Succes!

 

 

Foto door Amber Beckers


Op het nachtkastje van Monique ligt...

 • M.G. Leonard Keverhelden

  Wanneer Darkus het geheime keverlaboratorium van Lucretia binnendringt, blijken haar plannen nog afschuwelijker dan hij ooit had kunnen denken. Kan hij de wrede Keverkoningin op tijd stoppen? Vanaf ca. 10 jaar.

  Detectiveroman, Kinderboek, Fictie

  Nederlands, 279 pagina's, Em. Querido's Kinderboekenuitgeverij, Amsterdam, 2018

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Keverhelden

Monique Hagen over Keverhelden van M.G. Leonard

"Ik heb genoten van het eerste deel, Keverjongen. Dit derde deel vind ik wat minder. Voorspelbaarder. Misschien omdat ik net Bizar van Sjoerd Kuyper heb gelezen. Dat is een boek waarbij veel andere boeken verbleken. Bizar goed. Om nog lang over na te denken."


Leestips: Leuke boeken die met woorden te maken hebben

 • Ik zoek een woord

  Geheime berichten, boze brieven, wartaal enz. Gedichten van verschillende auteurs, waarin met letters en woorden gespeeld wordt. Met kleine speelse zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ik zoek een woord

 • Roald Dahl woordenboek

  Ken je woorden als mensbaksel, peenkleurig en klabakken? In dit woordenboek staat uitleg over woorden die in de (vertaalde) boeken van Roald Dahl staan, waaronder Matilda en De GVR. Met kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Roald Dahl woordenboek