Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid voorlopig gesloten. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn tot en met 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, all branches of the Bibliotheek Gelderland Zuid are closed until further notice. All activities in our libraries have been cancelled until the 1st of June. Click here for more information.

Kindercollege | Griezelen met nachtdieren 6+

9 maart 2020, van 16:00 tot 17:00 | Beuningen, Bibliotheek Beuningen

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Voor leergierige kinderen zijn er in de bieb gratis kindercolleges. Leuke onderwerpen waar je van kunt smullen. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen. Vandaag is het kindercollege 'Griezelen met nachtdieren'.

college

door Willem van den Akker, bioloog

 

Houd je best van een beetje griezelen? Kom dan luisteren naar de verhalen van bioloog William van den Akker. Hij vertelt over spinnen die onder stoffige boekenkasten vandaan kruipen en in je mond gaan zitten. En over de verschrikkelijke boekenwurm, die je niet hoort aankomen. Zo zijn er nog veel meer enge nachtdieren, griezel je mee? 

Meld je aan via beuningen@obgz.nl of in de bibliotheek.

 

Spreekbeurtpakketje
Vond je het kindercollege ook zo leuk? Houd dan je spreekbeurt over dit onderwerp! Na afloop van het kindercollege krijg je extra informatie mee om zelf een spreekbeurt te houden. Succes!

 

Wil jij nog meer griezelen? Lees dan deze enge boeken:

 • Mortina een verhaal om je dood te lachen

  Barbara Cantini

  Zombiemeisje Mortina woont in de Verlaten Villa met haar tante Ter Ziele. Ze mag van haar tante niet met gewone kinderen uit het dorp spelen. Als Mortina hoort over Halloween, krijgt ze een idee. Dan kan ze toch meedoen zonder op te vallen? Prentvertelling met kleurrijke, grappige tekeningen vol griezelelementen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mortina een verhaal om je dood te lachen

 • Het spookhuis

  Yann Couvin, Thierry Laval

  Kun jij de kobold, Frankenstein en de ruiter zonder hoofd op de grote kijkplaat terugvinden? En de potten met vieze inhoud, de heks Yamauba of de manticore? Hoog, smal kartonnen zoekplatenboek met uitklapbare bladzijden aan weerszijden met kleurrijke illustraties van allerlei soorten griezelfiguren. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het spookhuis