Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluit de Bibliotheek Gelderland Zuid tot nader order alle bibliotheekvestigingen in haar werkgebied. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn in deze periode geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, the Bibliotheek Gelderland Zuid has closed all library branches in its field of operations until further notice. All activities in our libraries during this period have been cancelled. Click here for more information.

Kindercollege | De boswachter met lentekriebels 6+ | Geannuleerd

12 maart 2020, van 15:30 tot 16:30 | Heteren, Bibliotheek Heteren

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Voor leergierige kinderen zijn er in de bieb gratis kindercolleges. Leuke onderwerpen waar je van kunt smullen. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen. Vandaag is het kindercollege 'De boswachter met lentekriebels'.

college

door Tim Hogenbosch, boswachter

 

In de lente worden de bomen weer groen en gaan de vogels fluiten. Maar waarom doen vogels dat eigenlijk? En wist je dat niet alleen vogels, maar ook dassen een nest bouwen in de lente? De padden ontwaken uit hun winterslaap en gaan massaal op zoek naar water. Maar hoe weten die padden wanneer deze paddentrek begint? Een echte boswachter komt hierover vertellen.   

 

 

Spreekbeurtpakketje
Vond je het kindercollege ook zo leuk? Houd dan je spreekbeurt over dit onderwerp! Na afloop van het kindercollege krijg je extra informatie mee om zelf een spreekbeurt te houden. Succes!