Kinderboekenweek | Reis om de wereld in 80 dagen 4+

5 oktober 2019, van 11:00 tot 11:50 | Bemmel, Bibliotheek Bemmel

Kosten: leden € 3,- | overige bezoekers 4,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bezoek tijdens de Kinderboekenweek de voorstelling 'Reis om de wereld in 80 dagen'.

voorstelling

Ga je mee op een reis om de wereld in 80 dagen? Goochelaar Jan steekt het beroemde boek van Jules Verne in een nieuw jasje. Met veel fantasie gebruikt hij alles in de kamer van Jules Verne als voertuig: de tafel wordt omgetoverd tot een boot, een trein, een olifant en nog veel meer. Komen we op tijd terug? Verteltheater met veel goocheleffecten. 

De leukste verhalen over op reis gaan

 • Zes Goudse kaasjes

  Harmen van Straaten

  Zes Gouse kaasjes gaan op reis. Ze komen op zes verschillende plekken op de wereld terecht. Prentenboek met kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zes Goudse kaasjes

 • Visje gaat op reis

  Hanako Clulow, Patricia Hegarty

  Een dapper klein visje gaat op reis. Hij zwemt langs sneeuw en ijs, langs een donker dennenbos en hij duikt van een grote waterval. Waar zwemt het visje naartoe? Prentenboek met illustraties in intense, natuurlijke kleuren en tekst op rijm. Met hologram. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Visje gaat op reis

 • Olifanten op reis

  Guillaume Cornet

  Vijf grappige olifanten maken een wereldreis. Kun je ze vinden in Rome, Sydney en Tokio, en op de Trans-Mongolië Express naar Moskou? Bij alle plekken staan weetjes over o.a. de muntsoort, aantal inwoners en bezienswaardigheden. Groot formaat zoekboek met zestien zeer gedetailleerde zoekplaten in kleur. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Olifanten op reis

 • Ik wil een verhaal!

  Tony Ross

  Omdat de koning op reis is, moeten anderen de Kleine Prinses een verhaal vertellen voor het slapengaan. Maar de Kleine Prinses vindt geen verhaal mooi genoeg. Dan ontdekt ze de bibliotheek… Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties, gebaseerd op de gelijknamige animatieserie. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ik wil een verhaal!

 • De grote kleine kapitein

  Paul Biegel

  De kleine kapitein gaat met zijn vrienden Marinka, dikke Druif en bange Toontje in een wonderlijk schip op reis. Ze beleven allerlei avonturen, bevaren zeeën, bezoeken eilanden en belanden zelfs in de gevangenis. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De grote kleine kapitein

 • De muizen

  Lenneke Westera

  Op een dag ontdekt Fien dat ze met muizen kan praten. Door hun aanwijzingen komt ze eerst in Amerika en daarna in Peru terecht. Daar leert ze de indianen kennen. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De muizen