Kinderboekenweek | Nijmeegs kinderboekenfeest op reis! 3+

2 oktober 2019, van 14:00 tot 16:30 | Nijmegen, Lindenberg Aldenhof

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een reizend festival door heel Nijmegen vol letters en taalplezier. En we komen ook bij jou! Ga even lekker chillen en kijken naar een leuke voorstelling, of ga aan de slag als reporter van de Kletskrant. Genoeg te beleven dus!

festival

Op 2, 9 en 12 oktober kunnen kinderen tussen de 3 en 12 jaar 's middags meedoen aan een LEGO-robotworksop op drie verschillende locaties: in Lindenberg Aldenhof (2 oktober), Bibliotheek Oosterhout - De Klif (9 oktober) en Vincentius Vereniging in Lindenholt (12 oktober). Ga even lekker chillen en kijken naar een leuke voorstelling, of ga aan de slag als reporter van de Kletskrant. Genoeg te beleven dus!


Het Nijmeegs Kinderboekenfeest op reis is een samenwerking tussen de Bibliotheek Gelderland Zuid, het Kletskoppen Kindertaalfestival, de Kinderboekenwinkel Nijmegen, De Linderberg en Vincentius Vereniging Nijmegen.

 

Kijk op www.nijmeegsekinderboekenweek.nl voor het hele programma. 

De leukste verhalen over op reis gaan

 • Olifanten op reis

  Guillaume Cornet

  Vijf grappige olifanten maken een wereldreis. Kun je ze vinden in Rome, Sydney en Tokio, en op de Trans-Mongolië Express naar Moskou? Bij alle plekken staan weetjes over o.a. de muntsoort, aantal inwoners en bezienswaardigheden. Groot formaat zoekboek met zestien zeer gedetailleerde zoekplaten in kleur. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Olifanten op reis

 • Drakendal

  Scarlett Thomas

  Fee (12, ik-figuur) erft na het overlijden van haar opa zijn magische bibliotheek. Maar haar vader verpatst alle boeken aan een boekverbrander. Fee kan alleen het vijfhonderdste boek redden. Dat boek blijkt bijzondere krachten te hebben en geeft haar toegang tot de magische bovenwereld. Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Drakendal

 • Zes Goudse kaasjes

  Harmen van Straaten

  Zes Gouse kaasjes gaan op reis. Ze komen op zes verschillende plekken op de wereld terecht. Prentenboek met kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zes Goudse kaasjes

 • Visje gaat op reis

  Hanako Clulow, Patricia Hegarty

  Een dapper klein visje gaat op reis. Hij zwemt langs sneeuw en ijs, langs een donker dennenbos en hij duikt van een grote waterval. Waar zwemt het visje naartoe? Prentenboek met illustraties in intense, natuurlijke kleuren en tekst op rijm. Met hologram. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Visje gaat op reis

 • De magiërs

  Scarlett Thomas

  De sluwe uitgeefster Izenea Prestigius heeft een beloning beloofd voor ingeleverde exemplaren van het boek ‘De magiërs’. Fee wordt door haar vader onder druk gezet om hem het boek te bezorgen. Ten einde raad gaat ze in de verboden, magische bibliotheek op zoek. Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De magiërs

 • Ik wil een verhaal!

  Tony Ross

  Omdat de koning op reis is, moeten anderen de Kleine Prinses een verhaal vertellen voor het slapengaan. Maar de Kleine Prinses vindt geen verhaal mooi genoeg. Dan ontdekt ze de bibliotheek… Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties, gebaseerd op de gelijknamige animatieserie. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ik wil een verhaal!

 • De grote kleine kapitein

  Paul Biegel

  De kleine kapitein gaat met zijn vrienden Marinka, dikke Druif en bange Toontje in een wonderlijk schip op reis. Ze beleven allerlei avonturen, bevaren zeeën, bezoeken eilanden en belanden zelfs in de gevangenis. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De grote kleine kapitein

 • De muizen

  Lenneke Westera

  Op een dag ontdekt Fien dat ze met muizen kan praten. Door hun aanwijzingen komt ze eerst in Amerika en daarna in Peru terecht. Daar leert ze de indianen kennen. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De muizen