Kinderboekenweek | Nijmeegs kinderboekenfeest op reis! 2+

2 oktober 2019, van 09:00 tot 11:00 | Nijmegen, Bibliotheek Hatert

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een reizend festival door heel Nijmegen vol letters en taalplezier. En we komen ook bij jou! In Bibliotheek Hatert vinden op 2 oktober in de ochtend speciale peuteractiviteiten plaats.

festival

Lees samen met je ouders of vriendjes een boek of luister naar een van onze voorlezers. Je mag ook een mooi knutselwerkje maken om mee naar huis te nemen. Of kom kijken naar een leuke voorstelling, koop hiervoor tijdig je kaartjes.

 

Op 2, 9 en 12 oktober kunnen kinderen tussen de 3 en 12 jaar 's middags meedoen aan een LEGO-robotworksop op drie verschillende locaties: in Lindenberg Aldenhof (2 oktober), Bibliotheek Oosterhout - De Klif (9 oktober) en Vincentius Vereniging in Lindenholt (12 oktober). Ga even lekker chillen en kijken naar een leuke voorstelling, of ga aan de slag als reporter van de Kletskrant. Genoeg te beleven dus!


Het Nijmeegs Kinderboekenfeest op reis is een samenwerking tussen de Bibliotheek Gelderland Zuid, het Kletskoppen Kindertaalfestival, de Kinderboekenwinkel Nijmegen, De Linderberg en Vincentius Vereniging Nijmegen.

 

Kijk op www.nijmeegsekinderboekenweek.nl voor het hele programma. 

De leukste verhalen over op reis gaan

 • Olifanten op reis

  Guillaume Cornet

  Vijf grappige olifanten maken een wereldreis. Kun je ze vinden in Rome, Sydney en Tokio, en op de Trans-Mongoliƫ Express naar Moskou? Bij alle plekken staan weetjes over o.a. de muntsoort, aantal inwoners en bezienswaardigheden. Groot formaat zoekboek met zestien zeer gedetailleerde zoekplaten in kleur. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Olifanten op reis

 • Visje gaat op reis

  Hanako Clulow, Patricia Hegarty

  Een dapper klein visje gaat op reis. Hij zwemt langs sneeuw en ijs, langs een donker dennenbos en hij duikt van een grote waterval. Waar zwemt het visje naartoe? Prentenboek met illustraties in intense, natuurlijke kleuren en tekst op rijm. Met hologram. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Visje gaat op reis

 • Zes Goudse kaasjes

  Harmen van Straaten

  Zes Gouse kaasjes gaan op reis. Ze komen op zes verschillende plekken op de wereld terecht. Prentenboek met kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zes Goudse kaasjes