Joke Poot expositie

1 september 2020 t/m 30 september 2020 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: Gratis

Joke Poot trof in haar opleiding tot onderwijzeres een inspirerende en enthousiaste tekenleraar. Dit werd het begin van haar voorliefde voor tekenen/schilderen.

Wie is Joke Poot
Ik ben geboren en getogen in Den Haag. In mijn opleiding tot onderwijzeres ,trof ik een inspirerende tekenleraar en dit werd het begin van mijn voorliefde voor tekenen/schilderen. Veel later in mijn leven,heb ik een 4-jarige parttime opleiding gedaan tot kunstzinnig therapeut (De Wervel - Zeist). In de jaren erna heb ik me verder ontwikkeld door cursussen te volgen en zelf les te gaan geven aan een groep ouderen, en aan kleine groepjes aan huis. Na een bijscholing op de “Wervel” ,die ging over schilderen met olieverf,ben ik enthousiast geraakt door dit medium. Nu schilder ik voornamelijk met olieverf.


Mijn schilderijen zijn kleurrijk. Ik houd van contrasten en ronde vormen. Er is vaak een effect van “Licht” ergens aanwezig. Er zijn ook vaak poortjes, openingen,waar je als het ware doorheen kan kijken. oor mij betekent dit dat er meer is dan het voor het oog zichtbare. Mijn inspiratie haal ik zowel uit de natuur als ook van foto’s, en soms ontstaat iets spontaan vanuit de fantasie. Schilderen geeft me rust, ik ga op in de kleuren en vormen en vergeet de tijd….

Alles wat in de expositie hangt is te koop (eveneens de werken die te zien zijn op mijn website).   Als je belangstelling hebt kun je contact met mij opnemen. Indien gewenst kan ik iets in opdracht schilderen (geen portretten).

Ik ben bereikbaar via de mail: pootjohanna@gmail.com en via mijn telefoonnummer: 0243559193

Meer informatie