Joke Hermsen (uitverkocht)

14 november 2018, van 20:00 tot 22:00 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: leden en studenten € 2,- | overige bezoekers € 3,-

Schrijfster en filosofe Joke Hermsen vertelt ons tijdens haar lezing hoe de laatste eeuw melancholie plaats heeft gemaakt voor depressie. In het kader van de Dag van de Kwaliteit.

lezing

Melancholie werd daardoor iets voor de literatuur, muziek en schilderkunst, terwijl er een depressie-epidemie is ontstaan in ons dagelijkse leven. Hermsen komt naar Nijmegen in het kader van de Dag van de Kwaliteit, op uitnodiging van De Kentering en Bibliotheek Gelderland Zuid. Tijdens deze lezing willen we een breed publiek informeren over de psychische kwetsbaarheid van mensen.

 

Joke Hermsen
Joke Hermsen studeerde literatuur en filosofie in Amsterdam en Parijs, en promoveerde in 1993 aan de Universiteit Utrecht. Ze is bekend van de romans Het dameoffer (1998), Tweeduister (2001) en De profielschets (2004). Daarnaast schrijft ze essays over kunst, literatuur en filosofie, waarvan haar essaybundels Heimwee naar de mens (2003) en Stil de tijd (2011) werden bekroond met de Jan Hanlo Essayprijs. De eerste kwam ook nog op de shortlist voor de Socrates Wisselbeker 2004. Naast het schrijven van essays, columns en proza, geeft ze lezingen en workshops over filosofische en maatschappelijke kwesties, literatuur en beeldende kunst.

 

Foto door Koos Breukel