Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid voorlopig gesloten. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn tot en met 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, all branches of the Bibliotheek Gelderland Zuid are closed until further notice. All activities in our libraries have been cancelled until the 1st of June. Click here for more information.

Hoe bestuur ik een robot? 8+

11 maart 2020, van 15:00 tot 16:30 | Nijmegen, Bibliotheek Zwanenveld

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De robots Robin en Bibi kunnen allerlei kunstjes! Maar jij moet ze wel eerst vertellen hoe ze dit moeten doen. Dat leer je in deze workshop.

workshop

Laat robots Robin en Bibi bijvoorbeeld een dansje doen of een mop vertellen. Ontdek in de bieb hoe je dit doet en programmeer zelf een van de robots. 

Meld je vooraf aan via zwanenveld@obgz.nl of in de bibliotheek.

 

 

Foto door Marcel Krijgsman

Tips voor (spannende) verhalen over robots

 • Wat slim, een robot!

  Rian Visser

  Wat is een robot en wat kan hij allemaal? Lees hoe robots o.a. koeien melken en helpen bij het genezen van mensen. Met veel kleurenfoto's- en illustraties. Makkelijk te lezen, AV-E5. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wat slim, een robot!

 • Robonerds

  Jarrett Lerner

  Marc (12, ik-figuur) vindt een mysterieuze doos vol onderdelen in de tuin. Met zijn beste vriend begint Marc aan het bouwpakket. De volgende dag vinden ze een enorme robot die zichzelf ’s nachts heeft afgebouwd. De hongerige robot wil steeds meer eten en wordt zelfs agressief. Wat nu? Met veel illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Robonerds