Foto-expositie met foto's van Yoerie Custers

1 september 2017, 12:00 t/m 29 september 2017, 17:00 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wat als alle herinneringen die je hebt, steeds vager worden? Overschaduwd door nieuwe veranderingen waardoor de herinnering slechts nog voelt als een mysterieuze gedachte. Ver weg, maar toch zo dichtbij. Tijdens de expositie zorgt Yoerie Custers met zijn fotowerken dat je even terug gaat naar de vroegere tijden.

HIRAETH laat zich lastig in woorden vertalen. Het is een diep verlangen naar iets uit vervlogen tijden dat er niet meer is; heimwee. Zo hebben we allemaal wel dierbare herinneringen waaraan we met een gevoel van nostalgie aan terug denken. “Als kind bij oma spelen voor de haard terwijl de geur van de appeltaart langzaam de kamer vulde” Zou het niet fijn zijn om voor even terug te kunnen reizen naar die plek waar de sfeer van vroeger hangt? Helaas kun je de tijd niet zomaar manipuleren.

Tijdens de expositie zorgt Yoerie Custers met zijn fotowerken dat je even terug gaat naar de vroegere tijden. Het knusse boerderijtje dat eigenlijk nét iets te klein is voor een gezin, het bedrijf waar je lang voor hebt gediend maar helaas de deuren moest sluiten, of een gebedshuis waar je altijd tot rust kon komen maar helaas niet meer open kon blijven. Alleen de tand des tijds heeft zijn werk gedaan: roestend metaal, afbladderend verf enpleisterwerk dat van de muren afbrokkelt. Laat je meeslepen en sta stil bij de dierbare tijd die achter ons ligt. Ervaar de vergeten wereld van een ander. Voel het verlangen naar de, soms duistere, herinneringen en laat je verbluffen door het onvergetelijke.

Van 1 t/m 29 september te zien in Bibliotheek De Mariënburg.

Meer weten? Bekijk de website van de fotograaf.