Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluit de Bibliotheek Gelderland Zuid tot nader order alle bibliotheekvestigingen in haar werkgebied. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn in deze periode geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, the Bibliotheek Gelderland Zuid has closed all library branches in its field of operations until further notice. All activities in our libraries during this period have been cancelled. Click here for more information.

Expositie: portretten van Sophie Vermeulen

1 februari 2020 t/m 29 februari 2020 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In de maand februari kun je in Bibliotheek De Mariënburg de portretten van kunstenares Sophie Vermeulen bekijken.

Sophie Vermeulen (1993) is in 2015 afgestudeerd van de kunstacademie ArtEZ Arnhem richting Fine Arts. Sindsdien werkt zij als autonoom kunstenares. 

Sophie over haar werk:
"Mensen raken mij. Ik verwonder mij over hoe ze zijn, wie ze zijn. Door hen te portretteren probeer ik precies dat stukje van ze vast te leggen wat deze verwondering oproept. Door materialen, structuren en kleuren die bij ze passen te ensceneren op hun gezichten maak ik dubbelportretten van ze. Ik maak geen gebruik van Photoshop, alles wat op de foto te zien is is werkelijk zo geweest op het moment van fotograferen."

Meer foto’s en informatie van deze serie kun je vinden op www.sophievermeulen.nl.