Expositie: objecten van Lisette Irving

16 maart 2019 t/m 26 april 2019 | Nijmegen, Bibliotheek Zwanenveld

Kosten: gratis

In maart worden er in Bibliotheek De Zwanenveld schilderijen geëxposeerd van Lisette Irving

Over de expositie van Lisette Irving (DesIrving):

"In 1998 ben ik begonnen met het schilderen van repeterende patronen op vazen en andere objecten. In de loop der jaren heb ik mijn eigen manier en stijl
ontwikkeld en verfijnd. Ik noem het DesIrving, een samentrekking van Design en Irving en een woordspeling op het Engelse bijvoeglijk naamwoord deserving. Ik probeer een authentieke meerwaarde aan de oorspronkelijke vorm te geven.  Als ik de stijl waarin ik schilder een naam moet geven komt Geometric ColourPop het dichts in de buurt.

Ik schilder alles uit de vrije hand direct op het object. Daardoor is niet alles altijd perfect haaks1 of exact gelijkvormig. Lijnen worden vormen, repeterende vormen worden patronen. Die patronen kleur ik in en na het drogen schilder ik de tweede laag; strepen en stippen in wit en zwart. Hierdoor ontstaan weer nieuwe patronen en vormen waardoor mijn werk een tweede laag krijgt.

In mijn werk komen een aantal elementen steeds weer terug. Het ene element springt meer in het oog dan andere bijvoorbeeld het wit-zwart-patroon en een “regenboogrand”.  Ook verstop ik altijd een klein hartje ergens in mijn werk. Het is een klein grapje en bedoeld om naar op zoek te gaan. Het geheel is kleurig en moet prettig zijn om naar te kijken."