Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluit de Bibliotheek Gelderland Zuid tot nader order alle bibliotheekvestigingen in haar werkgebied. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn in deze periode geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, the Bibliotheek Gelderland Zuid has closed all library branches in its field of operations until further notice. All activities in our libraries during this period have been cancelled. Click here for more information.

Expositie: foto's van Robert van Sluis (Geannuleerd)

1 maart 2020 t/m 31 maart 2020 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: gratis

De burgeroorlog in Syrië lijkt in zijn laatste fase beland. Hoewel niet veel meer in het nieuws, zijn er nog steeds zo'n 5 miljoen Syriërs die niet meer in hun land wonen.

A piece of Syria
De expositie 'A piece of Syria' vertelt een tiental korte verhalen van gevluchte Syriërs in het Za'atari vluchtelingenkamp in Jordanië. De verhalen worden verteld aan de hand van bijzondere voorwerpen die ze om diverse redenen hebben meegenomen op hun vlucht.

Robert van Sluis is werkzaam als zelfstandig fotograaf en ontwerper. Hij documenteert al een aantal jaar de werkzaamheden van Save the Children Jordanië, en deze tentoonstelling is in nauwe samenwerking met hen tot stand gekomen.

Online:
Aangezien de bibliotheek gesloten is, zijn de foto's tijdelijk online te bewonderen. Bekijk ze hier.