Expositie: foto's van Robert van Sluis

1 augustus 2019 t/m 28 september 2019 | Nijmegen, Bibliotheek Zwanenveld

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In augustus en september kun je in Bibliotheek Zwanenveld het werk bewonderen van fotograaf Robert van Sluis. Met zijn expositie 'A piece of Syria' vertelt hij het verhaal van gevluchte Syriërs in een vluchtelingenkamp in Jordanië.

Over de expositie
De burgeroorlog in Syrië lijkt in zijn laatste fase beland. Hoewel niet veel meer in het nieuws, zijn er nog steeds zo'n 5 miljoen Syriërs die niet meer in hun land wonen. De expositie 'A piece of Syria' vertelt een tiental korte verhalen van gevluchte Syriërs in het Za'atari vluchtelingenkamp in Jordanië. De verhalen worden verteld aan de hand van bijzondere voorwerpen die ze om diverse redenen hebben meegenomen op hun vlucht.  

Lezingen in de bibliotheek
Robert houdt twee lezingen om het tot stand komen van de fotoserie toe te lichten. Deze zijn op zaterdag 21 september en op donderdag 26 september om 15.30 uur in Bibliotheek Zwanenveld.

Over Robert van Sluis
Robert van Sluis is werkzaam als zelfstandig fotograaf en ontwerper. Hij documenteert al een aantal jaar de werkzaamheden van Save the Children Jordanië, en deze tentoonstelling is in nauwe samenwerking met hen tot stand gekomen. Kijk hier voor meer informatie.