Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluit de Bibliotheek Gelderland Zuid tot nader order alle bibliotheekvestigingen in haar werkgebied. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn in deze periode geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, the Bibliotheek Gelderland Zuid has closed all library branches in its field of operations until further notice. All activities in our libraries during this period have been cancelled. Click here for more information.

Expositie: schilderijen van Marc Stroucken (Geannuleerd)

2 maart 2020 t/m 31 maart 2020 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariƫnburg

Kosten: gratis

Als kind al was Marc (1974) dol op tekenen. Tekeningen werden fraaier met wat waterverf en langzaam kwam zo schilderen in beeld. Steeds andere verfsoorten proberen en combineren en zo uitvinden wat werkt voor hem. Inmiddels is schilderen zijn passie en de ontdekkingsreis in volle gang.

Marc over zijn werk:
Op dit moment schilder ik liefst vogels en landschappen. Voor mij staat een landschap voor vrijheid en openheid. Eigenlijk is alles mogelijk binnen het kader landschap. Mijn landschappen zijn dus ook maar zelden echt ergens te vinden en ontstaan meestal spontaan op het doek zelf. Vogels geven mij dat gevoel van vrijheid ook. Ze kunnen een vorm zijn hoog in de lucht of juist heel dichtbij komen en dan soms zelfs persoonlijk worden.