Op zaterdag 3 maart (vanaf 17.00 uur) en zondag 4 maart (tot 24.00 uur) is het helaas niet mogelijk gebruik te maken van onze digitale diensten. Vanaf maandag 5 maart kun je weer gebruik maken van onze catalogus, de bibliotheek-app, kaartverkoop en databanken. Onze excuses voor de overlast.

Foto-expositie

2 oktober 2017 t/m 31 oktober 2017 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Foto-expositie in de maand oktober in het kader van de Coming Out Dag (woensdag 11 oktober).

In de maand oktober worden diverse exposities van Pride Photo Nijmegen en een fotocollectie van MindMix vertoont in Bibliotheek De Mariënburg ter gelegenheid van de jaarlijkse Coming-Out dag op woensdag 11 oktober.
 

De exposities van Pride Photo Nijmegen
- 'TED' is een integere portretreeks over Teds transitie naar man.
- 'Weg met de geraniums!', laat 30 krachtige, oudere LHBT’ers zien.
- Met 'We all matter' brengen 7 leerlingen van Nijmeegse Scholen Gemeenschap Groenewoud LHBT-diversiteit in beeld
- In 'Puur, meisjes en jongens' zijn portretten van kinderen tussen 8 en 12 jaar te zien, een periode dat uiterlijk nog niet gedomineerd wordt door gendernormen.

Over Pride Photo Nijmegen
Pride Photo Nijmegen brengt lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT’ers) in al hun verscheidenheid en diversiteit in beeld waardoor mensen aan het denken gezet worden over stereotyperingen.

De fotocollectie van Mind Mix
Jarenlang maakte Mind Mix tijdens de coming out dag 'Ik val op...' foto's van voorbijgangers. Ze vroegen deelnemers simpelweg waar ze op vallen en schreven het antwoord op een bord. Daarna legden ze de deelnemers vast, samen met hun antwoord. Het resultaat? Een mooie collectie aan foto's die laten zien hoe divers liefde is en dat seksuele voorkeur verder gaat dan alleen "Ik val op mannen/vrouwen". Of je nou homo of hetero bent.

Over Mind Mix
Mind Mix hanteert een creatieve aanpak om bij te dragen aan maatschappelijke en sociale thema's als seksuele diversiteit, discriminatie en sociale beïnvloeding. Ze stimuleren mensen op positieve wijze om kritisch na te denken over de oorsprong van hun eigen meningen en opvattingen.