WORDT VERPLAATST | De keuze van... Samir Fighil | Meerdere wegen leiden naar Drome(n)

23 februari 2022, van 20:00 tot 22:00 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: Leden en studenten € 7,50 | overige bezoekers € 10,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Mensen met een bijzonder talent en hart voor hun vak: die hebben we genoeg in Nijmegen. Bij de bibliotheek zetten we deze bevlogen mensen graag in de spotlight. Lokale bekenden mogen bij ons een avondvullend programma samenstellen. Ze bepalen zelf het thema van de avond, nodigen gasten uit en geven kleur aan de avond. Deze keer is het de beurt aan comedian Samir Fighil.

DEZE ACTIVITEIT WORDT VERPLAATST. BINNENKORT VOLGT DE NIEUWE DATUM.

Hij zal vertellen waarom er ‘meerdere wegen naar drome(n) leiden’. Zijn advies? Door het gewoon te doen. Je zal onderweg obstakels tegenkomen, maar het belangrijkste is om je droom na te jagen, ervan te genieten en van het moment te leren. In het Arabisch: Mektoub (it's written).

Over Samir Fighil
Samir Fighil is een geboren verhalenverteller en comedian. Getogen (met twee zachte G’s!) in zijn home town Nijmegen, komt hij van jongs af aan in aanraking met alle lagen van de samenleving. Een uitstekende inspiratiebron, blijkt later, als Samir zich de kunst van het imiteren meester maakt. Zijn personages, in combinatie met de passie om verhalen te vertellen en daar mensen mee aan het lachen te maken, maken dat Samir in 2011 zijn podiumdebuut maakt in de wereld van comedy en cabaret. Met scherpe observaties, herkenbare verhalen en originele personages geeft hij een kijkje in de verschillende werelden waarin hij leeft en laat hij zich van zijn kwetsbaarste kant zien. In 2019 won hij de persoonlijkheidsprijs van het Cameretten cabaretfestival. De jury sprak lovende woorden over zijn natuurlijke podiumperformance en zijn acteertalent waar hij geloofwaardige personages neerzet.

Foto: Dennis Vloedmans