Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid voorlopig gesloten. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn tot en met 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, all branches of the Bibliotheek Gelderland Zuid are closed until further notice. All activities in our libraries have been cancelled until the 1st of June. Click here for more information.

De avond van de Debutanten

19 februari 2020, van 20:00 tot 22:00 | Nijmegen, Dekker v.d. Vegt Boekverkopers

Kosten: leden/studenten € 7,50 | overige bezoekers € 10,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op woensdagavond 19 februari zijn bij boekhandel Dekker v.d. Vegt tijdens de ‘Avond van de Debutanten’ vijf debuterende schrijvers te gast. Marjolein Beumer, Annemarie Haverkamp, Joep Stapel, Judith Maassen en Fen Verstappen dragen voor uit eigen werk en vertellen over hun schrijfervaringen en ambities.

Tijdens de ‘Avond van de Debutanten’ maken bezoekers kennis met kersverse literatuur door auteurs van de toekomst. De avond wordt verzorgd door Dekker v.d. Vegt in samenwerking met de Bibliotheek Gelderland Zuid. 

De debutanten
Scenarioschrijfster en voormalig actrice Marjolein Beumer debuteerde onlangs met haar boek ‘Zonder publiek’. Een pakkend boek over een Grande Dame van het toneel die haar geheugen begint te verliezen en afhankelijk wordt van haar dochter. Beumer is vooral bekend als scenarioschrijfster van de succesvolle Soof-films. 

Het debuut ‘Het nabestaan van Anna Portier’ van Judith Maassen is afwisselend ontroerend, hard en droogkomisch. Ze vertelt met veel zeggingskracht over waarom een schildpad geen goede hond is, over rouw en over het sterven van je eigen, hoogstpersoonlijke dood. Maassen studeerde rechten en literatuurwetenschap en is de impresario van haar broer Theo Maassen. Ook werkt ze als tekstschrijver voor de CPNB. 

Joep Stapel komt vertellen over zijn debuutroman ‘Kaf’, een sprankelende roman over liefde, verlies, spijt en de hunkering naar een ander leven. Stapel is muziekrecensent bij NRC Handelsblad en literair recensent bij Tzum. 

Annemarie Haverkamp is geen onbekende in het Nijmeegse. Ze schrijft columns over haar gehandicapte zoon Job in De Gelderlander en is hoofdredacteur van studentenmagazine VOX. Met haar debuut ‘De achtste dag’ won ze de Bronzen Uil 2019. Haar roman gaat over de liefde voor een vrouw en een kind, en over de vraag wat we achterlaten als we sterven. 

Tot slot is Fen Verstappen te gast. Haar roman ‘Moeder af’ is een fijne novelle over een dochter die moeder wordt en een moeder die moeder-af is als ze na een hersenbloeding in comateuze toestand raakt. Verstappen studeerde filosofie en werkt als copywriter. 

Foto: Bervoets en Weijers © Marcel Krijgsman