Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid voorlopig gesloten. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn tot en met 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, all branches of the Bibliotheek Gelderland Zuid are closed until further notice. All activities in our libraries have been cancelled until the 1st of June. Click here for more information.

De keuze van: Annemarie Haverkamp (Nijmeegse journalist en schrijver) (Geannuleerd)

15 april 2020, van 20:00 tot 22:00 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: leden/studenten € 7,50 | overige bezoekers € 10.-

Mensen met een bijzonder talent en hart voor hun vak: die hebben we genoeg in Nijmegen. Bij de bibliotheek zetten we deze bevlogen mensen graag in de spotlight. Lokale bekenden mogen bij ons een avondvullend programma samenstellen. Ze bepalen zelf het thema van de avond, nodigen gasten uit en geven kleur aan de avond.

lezing

Tijdens het schrijven van haar boeken luistert de Nijmeegse journalist en schrijver Annemarie Haverkamp naar heel specifieke muziek. Voor haar laatste boek luisterde ze zelfs drie jaar lang naar dezelfde cd in de auto op weg naar haar schrijfplek. Ze is heel nieuwsgierig waar andere auteurs naar luisteren tijdens het schrijfproces. Een avond vol literatuur en muziek!

Te gast zijn:

De schrijvers Bert Wagendorp en Ivo Victoria. Wagendorp is bekend van zijn column in De Volkskrant en zijn romans 'Ventoux' en 'Masser brock'. Victoria publiceerde vijf romans en schrijft columns en verhalen voor diverse tijdschriften en kranten. Zijn nieuwste boek 'Alles is oké' gaat over zijn dementerende moeder.Op het nachtkastje van Annemarie ligt...

 • Manon Uphoff Vallen is als vliegen

  Terugblik van de schrijfster op het misbruik van haar vader van haar en haar (stief)zusjes.

  Fictie

  Nederlands, 191 pagina's, Em. Querido's Uitgeverij BV, Amsterdam, 2019

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vallen is als vliegen

Annemarie Haverkamp over Vallen is als viegen van Manon Uphoff:

"Ik ben nog niet erg ver in dit boek, maar de toon spreekt me aan. Ik voel dat er een heftig verhaal aankomt. De zinnen zijn rauw, hard - maar oh zo mooi. Interviews die Uphoff gaf over dit boek, wil ik pas lezen als ik het boek uit heb."

Boeken van de auteur zelf:

 • Dolgelukkig zijn wij

  Annemarie Haverkamp

  Persoonlijke ervaringen en gevoelens van een moeder met een door een chromosoomafwijking gehandicapt zoontje.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dolgelukkig zijn wij

 • De achtste dag

  Annemarie Haverkamp

  Een alleenstaande vader die ongeneeslijk ziek is, zoekt een oplossing voor de verzorging van zijn zwaar gehandicapte zoon voor als hij er zelf niet meer zal zijn.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De achtste dag

Bekijk alle boeken van Annemarie Haverkamp in onze collectie