De keuze van: Han van Krieken (rector magnificus van de Radboud Universiteit)

10 februari 2020, van 20:00 tot 22:00 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: leden/studenten € 7,50 | overige bezoekers € 10.-

Mensen met een bijzonder talent en hart voor hun vak: die hebben we genoeg in Nijmegen. Bij de bibliotheek zetten we deze bevlogen mensen graag in de spotlight. Lokale bekenden mogen bij ons een avondvullend programma samenstellen. Ze bepalen zelf het thema van de avond, nodigen gasten uit en geven kleur aan de avond.

lezing

Soms als je een boek jaren later nog eens leest, beleef je het verhaal heel anders dan de eerste keer. In de tussentijd heb je nieuwe levenslessen geleerd, hoogte- en dieptepunten beleefd en meer kennis vergaard. Han van Krieken, rector magnificus van de Radboud Universiteit,  is benieuwd hoe zijn gasten van vanavond dit proces ervaren. Welke boeken hebben zij herlezen en wat is er veranderd in hun beleving? Een avond vol verhalen, van eerste indruk tot hernieuwde kennismaking. 

Programma:

20.00 opening en voorstellen gasten
20.10 interview met Han van Krieken en voorlezen fragmenten
20.20 1e interactie met publiek
20.30 college Roel Willems
20.50 vragen publiek
21.00 pauze
21.10 interview Lidewijde Paris
21.30 column Eva Middelhof
21.40 2e interview met Han van Krieken
21.50 open gesprek met deelnemers en publiek

 

Op het nachtkastje van Han ligt...

Han van Krieken over Kaffee und Zigaretten van Ferdinand von Schirach:

"In Duitsland is Ferdinand von Schirach een zeer succesvolle misdaadschrijver. In dit boek heeft hij een andere aanpak: hij beschrijft persoonlijke ontmoetingen en gedachten naar aanleiding van gebeurtenissen. Heel goed geschreven en tot nadenken stemmend."