buiten zinnen... klimt in de pen

12 oktober 2019, van 15:00 tot 16:30 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Heeft een boek je ooit tot tranen toe geroerd? Heb je een spoken word performer of rapper gezien wiens tekst je diep raakte? Tijdens jongerenfestival buiten zinnen nodigen we artiesten uit om hun favoriete teksten met jou te delen. Je vindt ze vier dagen lang op het podium, in de kroeg en in tentjes. Ga mee op ontdekkingstocht, laat je inspireren en vind jouw nieuwe lievelings!

...klimt in de pen

festival

Heb je schrijf- of tekenambities? Vanmiddag kun je zelf aan de slag! Auteur Marco Martens en illustrator Floor de Goede, beiden door de wol geverfd, nemen je mee in het creatieve proces. Laat je inspireren en ontdek de gouden tip. 

Floor de Goede
Striptekenaar Floor Maxim (Flo) de Goede illustreert jeugdboeken en publiceert dagelijks een strip op zijn website. In 2013 verscheen zijn lang verwachte graphic novel Dansen op de Vulkaan. Tijdens zijn gratis workshop leer je hoe een illustratie tot stand komt. Hoe bepaal je bijvoorbeeld welke zin of alinea vertaald moet worden naar beeld? En hoe creëer je de juiste sfeer in je illustratie?

Het lievelingsboek van Floor de Goede: Polina van Bastien Vivès


Marco Martens
Op vrijdag zie je schrijver Carmien Michels en rapper Gianski tijdens buiten zinnen... op het podium. Carmien bewerkte een hiphopliedje van Gianski tot een nieuw gedicht, Gianski ging aan de slag met de poëzie van Carmien en baseerde er een rap op. Zo verbreedden zij hun blik en verlegden ze hun grenzen!
Wil jij dit ook? Kom dan naar een gratis workshop onder leiding van rapper en schrijver Marco Martens. Marco beweegt tussen de regels van kleinkunst, rap en poëzie. Hij maakt voorstellingen, speelt liedjes, improviseert, draagt voor en koestert bovenal een ongezonde liefde voor slechte woordgrappen.

Het lievelingsboek van Marco Martens

 • Leon Verdonschot Vos

  het leven van Luc De Vos

  Biografie van Luc de Vos (1962-2014), de Vlaamse zanger van de rockband Gorki en ook televisiepersoonlijkheid, columnist en schrijver.

  Non-Fictie

  Nederlands, 279 pagina's, 32 ongenummerde pagina's platen, Lebowski Publishers, Amsterdam, 2017

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vos

Marco Martens over Vos van schrijver Leon Verdonschot:
"Een portret van een eigenzinnig artiest lees ik graag en Leon Verdonschot weet ook nog eens héél dichtbij te komen. Meer oog voor de mens dan voor de artiest; juist dat menselijke weet Verdonschot zo verdomd goed te vangen."