Winterbloei

10 maart 2020, van 14:00 tot 16:30 | Leuth, Bibliotheek Leuth

Kosten: € 5,- contant betalen

Een literair programma met muziek van Marieke van Ruitenbeek in het kader van Nederland Leest.

Tijdens deze middag zullen teksten van Jan Wolkers worden voorgedragen, afgewisseld met muziek van Marieke van Ruitenbeek. Het programma sluit aan bij de bibliotheekcampagne Nederland Leest, die dit jaar in het teken staat van Jan Wolkers en duurzaamheid.

Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, is het boek ‘Winterbloei’ de hele maand gratis verkrijgbaar in de bibliotheek. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom, de biograaf van Jan Wolkers. Aaf Brandt Corstius schreef columns bij de teksten van Jan Wolkers en Ronald Giphart verzorgde het voorwoord.
 

Programma
Tijdens het programma Winterbloei in het kulturhus van Leuth wordt een selectie van de teksten van Jan Wolkers voorgelezen. De teksten worden afgewisseld met een muzikaal optreden van Marieke van Ruitenbeek, zangeres uit Beek, die in deze streek al lang geen onbekende meer is. Marieke begeleidt zichzelf op piano. De deuren gaan op 17 november om 14.00 uur open. Bezoekers worden ontvangen met een kop koffie of thee en een heerlijk stuk taart naar keuze.
Om 14.30 uur begint het programma met een interview met de winnaars van de Scholieren-Voorleeswedstrijd 2019. Daarna wordt er in twee fases voorgelezen en elk deel wordt afgesloten met een optreden van Marieke. Na afloop krijgt iedereen een gratis exemplaar van Winterbloei mee naar huis. Het programma duurt tot circa 16.30 uur.

Aanmelden
Graag aanmelden vóór 13 november door een mailtje te sturen naar leuth@obgz.nl of telefonisch 06 18514735. De entree van € 5,- kan bij binnenkomst worden voldaan; dit is inclusief koffie/thee en taart. Zonder aanmelding is de entree op zondagmiddag € 7,50.