De avond van de debutanten

20 februari 2019, van 20:00 tot 22:00 | Nijmegen, De Houtwerf

Kosten: leden en studenten € 7,50 | overige bezoekers € 10,-

Maak kennis met de auteurs van de toekomst, met kersverse literatuur.

auteur

Een nieuw initiatief van de bieb in samenwerking met boekhandel Dekker v.d. Vegt op een nieuwe locatie: De Houtwerf. We halen deze avond meerdere auteurs naar Nijmegen die recent een debuut hebben uitgebracht.

De auteurs zijn:

Herien Wensink (1977) is theaterredacteur bij De Volkskrant. Tijdens haar studie (Nederlandse taal- en letterkunde en Algemene Cultuurwetenschappen) specialiseerde zij zich in literatuur uit de Eerste Wereldoorlog, waar ze later ook in NRC diverse artikelen aan wijdde. Kleihuid is een intense, actuele roman over twee beschadigde soldaten in WOI.

Aafke Romeijn (1986) is muzikant, journalist en schrijver. Ze was docent Nederlands aan een gymnasium en bracht drie albums uit. Als journalist is ze werkzaam voor o.a. Vrij Nederland. “Met Concept M levert Romeijn een razend knap boek af. Gedurfd, relevant en intrigerend.”

Rinske Hillen (1975) studeerde filosofie in Amsterdam en Cambridge. Voor haar debuut Houtrot ontving ze de ANV Debutantenprijs 2018 en werd ze genomineerd voor De Bronzen Uil. Houtrot is een filosofische roman over schuld, verraad en familieloyaliteit. In maart verschijnt Mannenmaal, haar tweede roman.

Ellen de Bruin is redacteur bij NRC Handelsblad en nrc.next. Ze schrijft vooral over wetenschap, psychologie en menselijk gedrag. Onder het ijs heeft de Anton Wachterprijs 2018 gewonnen voor het beste literaire prozadebuut van de afgelopen twee jaar!

Mirthe van Doornik (1982) is journalist en documentaire-maker. In 2016 vestigde ze zich als belangrijk schrijftalent:Van Doornik won de vakjuryprijs van zowel de NPO Boekenweek Schrijfwedstrijd als de Scheltema Schrijversacademie. Moeders van anderen is haar debuut.

Marjolein Visser (1989) schrijft proza en non-fictie. In 2014 verscheen haar chapbook De Kleine Hol Club. Zij werkt als onderzoekspsycholoog en geeft schrijflessen aan ouderen in Het Verhalenhuis en aan vluchtelingen. Daarnaast werkt ze aan een project met robots en zieke kinderen en zit ze in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

 

Adres De Houtwerf
Hatertseweg 23
6533 AB Nijmegen

Foto bij Dekker v.d. Vegt door Marcel Krijgsman