Auteurs aan het woord | Tommy Wieringa

25 maart 2019, van 20:00 tot 22:00 | Nijmegen, Dekker v.d. Vegt

Kosten: leden €10,- | niet leden €12,50

Hoe komt een schrijver aan zijn onderwerp? Wat bedoelt hij precies met een verhaal? Een boek hoort voor zichzelf te spreken, maar toch is het boeiend schrijvers zelf te horen vertellen over hun geesteskinderen. De bibliotheek laat de auteurs aan het woord. Deze avond komt Tommy Wieringa.

auteur

Let op: deze activiteit vindt plaats bij Dekker v.d. Vegt!

 

Tommy Wieringa vertelt over zijn boeken De heilige Rita en Dit is mijn moeder, passend bij het thema van de Boekenweek De moeder de vrouw. Interviewer Frouke Arns vraagt hem het hemd van het lijf over deze twee boeken.

In samenwerking met Dekker v.d. Vegt.

Tommy Wieringa
Tommy Wieringa bracht het eerste deel van zijn jeugd door op Aruba. Op zijn negende verhuisde het gezin terug naar Nederland. Daar zat hij op de Vrije School in Zutphen en een paar jaar later studeerde hij in Groningen geschiedenis en in Utrecht journalistiek. Naar eigen zeggen werkte hij onder meer als aanstekerverkoper op de markt en als lokettist bij de spoorwegen. Na de publicatie van drie romans kwam in 2005 de doorbraak naar een groter publiek met de roman Joe Speedboot. Dit boek werd genomineerd voor vele prijzen waarvan hij er ook een aantal gewonnen heeft. Voor televisie en radio schreef Wieringa een aantal scenarios en verschillende hoorspelen en zijn werk verscheen onder meer in de Volkskrant, Vrij Nederland en Rails. Wieringa was columnist bij de gratis krant De Pers en was sinds het voorjaar van 2013 columnist bij de Wegener-dagbladen. In mei 2018 werd bekend dat hij vanaf september van dat jaar Bas Heijne op zou volgen als columnist bij NRC Handelsblad. In 2007 is hij als gastschrijver verbonden aan de TU Delft. Hij schreef in 2010 het dictee voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal en in 2014 het boekenweekgeschenk.


Adres Dekker v.d. Vegt 
Marikenstraat 29
6511 PX Nijmegen

 

Foto: Tommy Wieringa, door KekeKeukelaar.