Voordeel Met Je Biebpas | Revolusi: een levende geschiedenis

10 oktober 2022, van 20:15 tot 22:15 | Stadsschouwburg Nijmegen

Kosten: € 5,- korting op de normale toegangsprijs

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Indonesische onafhankelijkheidsstrijd maakte een einde aan de Nederlandse koloniale heerschappij in Azië. Een geschiedenis die ook nu nog verdeelt. Maar wat gebeurde daar eigenlijk precies? En hoe beleefden Indonesiërs hun strijd voor onafhankelijkheid?

De Belgische historicus en schrijver David Van Reybrouck deed zes jaar onderzoek en sprak de allerlaatste getuigen van deze geschiedenis in Nederland en Indonesië, maar ook in Japan en Nepal. In zijn theatervoorstelling Revolusi: een levende geschiedenis leert David ons met andere ogen kijken naar Nederlands-Indië. En legt hij uit waarom een onafhankelijk Indonesië de wereld voorgoed veranderde.

Aan de hand van mooie beelden, pakkende verhalen en intrigerende personages laat hij zien hoe de Indonesische revolusi nog steeds door leeft in onze tijd.

David Van Reybrouck is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Zijn meest recente boek is Revolusi. Daarvoor schreef hij oa Congo: Een geschiedenis, dat werd bekroond met de Libris Geschiedenisprijs 2010, de AKO Literatuurprijs 2010 en de Prix Médicis 2012. Verder schreef hij onder andere Tegen verkiezingen. Hij won de prestigieuze Gouden Ganzenveer voor zijn gehele oeuvre.

Hoe werkt het?
De actiecode is: bieb

Het werkt als volgt:
Bestel je kaarten online*, gebruik de actiecode bieb en maak gebruik van de korting.

*log in met je account, plaats het concert in je winkelmandje, klik op stoelkeuze en afrekenen, vul de actiecode in, kies je stoelen en het betreffende prijstype en ga verder naar afronden.
Je moet dus wel een account hebben of er anders een aanmaken.
Je kunt per bibliotheekpas max. 2 kaarten met korting bestellen.

Van dit aanbod kan ook gebruik gemaakt worden aan de dagkassa of bij telefonische reservering (met vermelding van de actiecode bieb, tel.nr. kassa 024 3 22 11 00).

Vergeet niet om zowel bij aankoop aan de kassa als op de avond van de voorstelling je biebpas mee te nemen.

Tickets