Voordeel Met Je Biebpas | De Jaren (Het Nationale Theater)

2 december 2022, van 20:00 tot 22:00 | Stadsschouwburg Nijmegen

Kosten: € 5,- korting op de normale toegangsprijs

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Vijf actrices vertellen samen het leven van één vrouw. Ze groeit op tussen het puin van de Tweede Wereldoorlog en ontworstelt zich aan haar middenstandsmilieu. Ze wordt schrijfster met een scherp politiek en sociaal bewustzijn. Aan de hand van foto’s, songs en nieuwsberichten vertelt ze over emancipatie, vrouw-zijn, klassenverschillen en individuele kansen. Naar het succesvolle boek van Annie Ernaux, in regie van Eline Arbo.

In losse scènes worden muzikale, vrolijke en melancholische herinneringen opgeroepen. Door één leven te volgen, zien we de wereld veranderen. ‘Alle beelden zullen verdwijnen. De dood wist alles in één seconde uit en dus moeten we iets redden van de tijd waar we nooit meer zullen zijn.’

De jaren is het met prijzen en jubelrecensies overladen meesterwerk van de Franse auteur Annie Ernaux. De Standaard der Letteren noemde het een “duizelingwekkende geschiedenis van een tijd en van een leven.” Voor regisseur Eline Arbo is het gedroomd materiaal. In het boek komen de twee lijnen samen die ze in haar werk verkent, enerzijds de ‘sociologische’ blik van Weg met Eddy Bellegueule (2020) en anderzijds de krachtige vrouwen als protagonisten van De uren (2021) en Yerma (2021).

Arbo: “Toen ik De jaren las wist ik meteen: dit boek is voor mij geschreven. Annie Ernaux’ stijl is zo treffend en universeel dat al die herinneringen ook resoneren in mij. Haar beelden roepen een gevoel van nostalgie op, maar tegelijkertijd ook schaamte en woede.”

Inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19.00 uur een inleiding in het Theatercafé. De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces.

Hoe werkt het?
De actiecode is: bieb

Het werkt als volgt:
Bestel je kaarten online*, gebruik de actiecode bieb en maak gebruik van de korting.

*log in met je account, plaats het concert in je winkelmandje, klik op stoelkeuze en afrekenen, vul de actiecode in, kies je stoelen en het betreffende prijstype en ga verder naar afronden.
Je moet dus wel een account hebben of er anders een aanmaken.
Je kunt per bibliotheekpas max. 2 kaarten met korting bestellen.

Van dit aanbod kan ook gebruik gemaakt worden aan de dagkassa of bij telefonische reservering (met vermelding van de actiecode bieb, tel.nr. kassa 024 3 22 11 00).

Vergeet niet om zowel bij aankoop aan de kassa als op de avond van de voorstelling je biebpas mee te nemen.

Tickets