Voordeel Met Je Biebpas | Atropa (Theater Utrecht & Theater Antwerpen & Orkater & Naomi Velissariou)

21 december 2022, van 20:00 tot 22:00 | Stadsschouwburg Nijmegen

Kosten: € 5,- korting op de normale toegangsprijs

De paradox der vrede is dat ze veroverd moet worden. Met geweld. In Atropa worden de taboes van een generatie die gekenmerkt wordt door haar zucht naar emancipatie, bezongen in een taal die zij het best verstaat: die van pompende beats en messcherpe poetry. Atropa is een bacchanaal van taal waarin de strijd om de macht plaatsmaakt voor een viering van de kwetsbaarheid.

Griekse vrouwen staan oog in oog met Trojaanse vrouwen, die na de bezetting van hun stad de dood verkiezen boven een leven in onderdrukking. Het is aan de enige man om aan het einde van de strijd de waarden van de overlevenden overtuigend te verdedigen…

‘Atropa. De wraak van de vrede.’ werd in 2008 geschreven door Tom Lanoye en ging in datzelfde jaar in première op het festival van Avignon in een regie van Guy Cassiers. In 2012 won Lanoye de prijs voor podiumteksten, omdat hij in Atropa “zoekt naar de wortels van het kwaad dat oorlog en geweld heet” en daarbij “het spel van de macht analyseert”, aldus de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde. In de versie van Velissariou is Atropa een tragedie zoals zij bedoeld is: een talige viering op muziek, ter ere van hedendaagse goden.

Hoe werkt het?
De actiecode is: bieb

Het werkt als volgt:
Bestel je kaarten online*, gebruik de actiecode bieb en maak gebruik van de korting.

*log in met je account, plaats het concert in je winkelmandje, klik op stoelkeuze en afrekenen, vul de actiecode in, kies je stoelen en het betreffende prijstype en ga verder naar afronden.
Je moet dus wel een account hebben of er anders een aanmaken.
Je kunt per bibliotheekpas max. 2 kaarten met korting bestellen.

Van dit aanbod kan ook gebruik gemaakt worden aan de dagkassa of bij telefonische reservering (met vermelding van de actiecode bieb, tel.nr. kassa 024 3 22 11 00).

Vergeet niet om zowel bij aankoop aan de kassa als op de avond van de voorstelling je biebpas mee te nemen.

Tickets