Universiteit van Groesbeek | Bezet, bevrijd en geplunderd | Volwassenen

11 november 2021, van 19:30 tot 21:00 | Groesbeek, Bibliotheek Groesbeek

Kosten: Leden en studenten € 4,00 | Overige bezoekers € 5,00

Rond 1 oktober 1944 werden alle inwoners van Groesbeek geëvacueerd vanwege hevige gevechten tussen Amerikaanse en Duitse troepen. Na het vertrek van boeren en burgers is er op grote schaal geplunderd door geallieerde militairen. Omdat ze spullen nodig hadden voor in de loopgraven en bunkers, maar ook uit verveling en hebzucht.

Het boek ‘Bezet, bevrijd & geplunderd’ beschrijft deze plunderingen in het oorlogsfront rond Nijmegen. Een van de auteurs, Groesbekenaar Paul Thissen, komt hierover vertellen. Ook is hij benieuwd of zijn toehoorders nog verhalen kennen over plunderingen aan het einde van de oorlog.

Voor deze activiteit heb je een coronabewijs nodig. Dat kan een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs zijn. Of een bewijs dat je bent hersteld van corona. Met de CoronaCheck-app kan je deze bewijzen laten zien. Bij de ingang scannen we jouw QR-code in de CoronaCheck-app op je telefoon of vanaf je papieren bewijs. Op de website van de Rijksoverheid lees je hoe je aan de app of het papieren bewijs komt. Neem ook je identiteitsbewijs mee.