Cursus portretschrijven

16 september 2022, van 10:00 tot 12:30 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: € 250,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een portret kan een eerbetoon zijn, een manier om herinneringen levend te houden of iemand beter te begrijpen. In de vijfdelige cursus Portretschrijven door Elske van Lonkhuijzen leer je hoe je iemand in een beperkt aantal woorden zo treffend mogelijk vangt op papier. In de cursus krijg je veel ruimte om te proberen en te reflecteren. De lessen zijn interactief, de oefeningen kort en afwisselend, zodat je in beperkte tijd veel schrijfkilometers kan maken.

We bespreken voorbeelden (van elkaar en van ervaren schrijvers), je krijgt individuele feedback op je teksten en er is elke week een inspirerende leestip. De vijfdelige cursus vindt plaats op de volgende data: 16, 23 en 30 september, 7 en 21 oktober.

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die het geschreven portret op een speelse manier wil onderzoeken. Schrijfervaring is niet vereist. Er is ruimte voor 4 - 7 deelnemers.

Over Elske van Lonkhuijzen
Elske van Lonkhuijzen schrijft levensverhalen, portretten en ultrakort, speels proza. Daarbij experimenteert ze graag met vorm. Zo maakte ze een haikukaraoke-installatie, een kleurboek met portretten van grootouders, een reeks erotische plantengedichten en B(r)oekje, een stickerboek met anekdotes bij al haar korte broeken.

Voor meer informatie én inschrijven: www.portretschrijven.nl/nijmegen