Poeziëcursus voor volwassenen

16 november 2022, van 19:30 tot 21:00 | Groesbeek, Bibliotheek Groesbeek

Kosten: Leden € 100,00 | Overige bezoekers € 115,00; prijs voor de complete cursus

Heb je altijd al gedichten willen schrijven, of schrijf je al gedichten en wil je hier beter in worden? In Bibliotheek Groesbeek kun je meedoen met een poëziecursus. Samen met schrijver en dichter Willemijn Kranendonk ga je zes avonden gedichten lezen en schrijven. Je leert wat een goed gedicht is, welke soorten metaforen er zijn, hoe je die kunt gebruiken en hoe je spannende onderwerpen voor een gedicht bedenkt.

Tijdens de cursus komen verschillende teksten over poëzie voorbij, zoals hoofdstukken uit het boek 'Olijven moet je leren lezen' van Ellen Deckwitz. Ook lezen we samen wekelijks een gedicht. De cursus is voor beginners tot lichtgevorderde schrijvers, maar iedereen die houdt van poëzie is welkom! 

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en vindt plaats op woensdag 16, 23 en 30 november, 7 en 14 december 2022 en 11 januari 2023.

Over Willemijn Kranendonk
Willemijn Kranendonk (1994) is schrijver, dichter en scenarist, voor zowel kinderen als volwassenen. In januari 2022 verscheen bij Uitgeverij Van Oorschot haar debuutroman 'De Geliefden' die lovend werd ontvangen in de pers. Ze droeg voor op vele literaire festivals en ze won al meerdere prijzen met haar gedichten en verhalen. Op 18 mei 2022 verscheen haar eerste kinderboek 'Camping De Grote Walvis en de mysterieuze flessenpost' bij Uitgeverij Menlu.