De keuze van schrijver Oliver Reps

4 september 2022, van 11:30 tot 13:00 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: Leden en studenten € 6,00 | Overige bezoekers € 8,00

Deze middag draagt acteur Sander Commandeur teksten voor van schrijver Oliver Reps, onder muzikale begeleiding van het vioolduo von Altenstadt & De Jong. Ook zal Commandeur teksten voorlezen van de favoriete auteurs van Reps: Rob van Essen en Hanna Bervoets. Met muziek van o.a. Sergei Prokofiev, Elliot Smith en Luciano Berio. Een bijzonder literair concert! Tot slot zal Commandeur Reps kort interviewen.

Oliver Reps (1966) is schrijver en mede-eigenaar van een kinderboekwinkel in Amsterdam. Zijn romandebuut De dag die nooit komt gaat over de zeventienjarige Ilias. In één lange slapeloze nacht overdenkt hij de gebeurtenissen die hem in de situatie hebben gebracht waarin hij zich nu bevindt. Het boek werd in 2019 verkozen tot Beste Boek voor Jongeren.


Over de uitvoerenden

Tinta von Altenstadt en Tineke de Jong zijn twee ervaren violisten die naast het spelen van balletten en opera’s beiden een voorliefde hebben voor hedendaagse muziek en cross-over projecten. Hun doelstelling is om muziek naar de mensen toe te brengen in het publieke en sociale domein. In dit geval bieden ze een verrijkend en toegankelijk literair concert aan, waarbij ze de wereld van de schrijvers belichten via tekst en muziek.Sander Commandeur studeerde aan de Toneelschool in Amsterdam, speelde in diverse theaterproducties en is nu werkzaam als communicatietrainer.