GEANNULEERD | Nijmeegs Poëziefeest

27 januari 2022, van 19:00 tot 21:00 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: Gratis

Poëzie in alle hoeken en gaten van de stad: dat is de Nijmeegse Poëzieweek! Van 27 januari t/m 2 februari kun je in Nijmegen niet om poëzie heen. Op de mooiste plekken kom je gedichten tegen over het thema ‘natuur’.

Want in het voorbije jaar hebben we met zijn allen opnieuw de natuur ontdekt. Niet zozeer de ver-weg-natuur of de hoge-bergen-natuur, maar wel de vergeet-me-nietjes-natuur, de wandel-je-mee-natuur, de hoeveel-vlinders-tel-jij-in-jouw-tuin-natuur, de laten-we-samen-over-een-beekje-springen-natuur. We hebben het avontuur in onze achtertuin herontdekt, de schoonheid van onze beken en bossen, vogels die we gisteren niet hoorden, eekhoorns die we niet meer zagen. We werden weer verliefd op onze vierkante meter tuin, de geraniums op ons balkon.

Tijdens deze Poëzieweek laten we ons verrassen door lieveheersbeestjeswoorden, slingerplantzinnen en varenverzen. We zingen luid over een groene toekomst, vol bloesemingen en overvloed. Kijk voor het volledige programma op www.nijmeegsepoezieweek.nl

Deze activiteit organiseren we in samenwerking met