Next level | Samir Fighil & friends | 16+

5 oktober 2022, van 20:00 tot 22:00 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: Leden en CJP/studenten € 7,50 | Overige bezoekers € 10,00

Mensen met een bijzonder talent en hart voor hun vak. Je ziet ze vaak, maar hoe zijn die mensen gekomen waar ze zijn? Is hun weg geplaveid geweest of was het een hobbelig pad? Comedian Samir Fighil stelt een programma met inspirerende gasten samen (o.a. Yeliz Çiçek en Yücel Kopal) voor jongeren die binnenkort de stap van student naar young professional maken.

Hij zal vertellen waarom er ‘meerdere wegen naar drome(n) leiden’. Zijn advies? Door het gewoon te doen. Je zal onderweg obstakels tegenkomen, maar het belangrijkste is om je droom na te jagen, ervan te genieten en van het moment te leren. In het Arabisch: Mektoub (it's written).

Over Samir Fighil
Samir Fighil is een geboren verhalenverteller en comedian. Getogen (met twee zachte G’s!) in zijn hometown Nijmegen, komt hij van jongs af aan in aanraking met alle lagen van de samenleving. Een uitstekende inspiratiebron, blijkt later, als Samir zich de kunst van het imiteren meester maakt. Zijn personages, in combinatie met de passie om verhalen te vertellen en daar mensen mee aan het lachen te maken, maken dat Samir in 2011 zijn podiumdebuut maakt in de wereld van comedy en cabaret. Met scherpe observaties, herkenbare verhalen en originele personages geeft hij een kijkje in de verschillende werelden waarin hij leeft en laat hij zich van zijn kwetsbaarste kant zien. In 2019 won hij de persoonlijkheidsprijs van het Cameretten cabaretfestival.

Te gast: Yeliz Çiçek
Yeliz Çiçek gaf als meisje al haar zakgeld uit aan tijdschriften. In de weekenden werkte ze in het cafetaria van haar vader. Haar droom kwam uit: ze ging werken bij glossy’s als Marie Claire, Glamour en LINDA.meiden. Van dit laatste blad werd ze ook hoofdredacteur. Sinds dit jaar is ze de hoofdredacteur van Vogue Nederland. Ze coacht jongeren met een biculturele achtergrond om hun droom als mediamaker waar te maken

Te gast: Yücel Kopal
Ex-rechtenstudent, snackbar eigenaar, oud goud inkoper. Yücel Kopal heeft diverse rollen vervuld in zijn leven, maar is altijd een verhalenverteller geweest. De geboren Nijmegenaar van Turkse komaf groeide op in Neerbosch-Oost en maakte de middelbare school af op het Stedelijk Gymnasium. Door het schipperen tussen de verschillende milieus kwam hij al vroeg in contact met mensen uit alle lagen van de samenleving. Zijn achtergrond weerklinkt in de rauwe, geestige, uit het leven gegrepen verhalen waarin Yücel de invloed van de leefwereld op onze keuzes probeert te onderzoeken.
Yücel werkte samen met bevriende cabaretiers, maar de drang om zijn eigen verhalen te ontwikkelen werd steeds sterker. Door het Fonds Podiumkusten werd hij geselecteerd voor de eerste editie van de #NIEUWESTUKKEN regeling. De tekst die hieruit voortkwam, leidde uiteindelijk naar zijn theaterdebuut en deelname aan de writersroom van Rose Stories. Met zijn serieplan trok hij de aandacht van aanwezige producenten en sindsdien heeft hij meegewerkt aan verschillende projecten.