Mons & Mari: de Expeditie

21 juli 2020, van 13:45 tot 17:15 | Nijmegen, Mariënburgplein

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ga mee op Expeditie met Mons en Mari op het Mariënburgplein! We laten de Vierdaagsefeesten dit jaar niet helemaal aan ons voorbij gaan en organiseren daarom van maandag 20 t/m vrijdag 24 juli speciaal voor kinderen een avontuurlijke expeditie met Mons en Mari op het Mariënburgplein. Ontdek de geschiedenis van de Mariënburgkapel en neem een kijkje achter de schermen van de culturele organisaties die er nu gevestigd zijn.

Onder leiding van een expeditieleider, een ‘Luistervink’, word je meegenomen op avontuur langs vier verschillende locaties op het Mariënburgplein: Bibliotheek De Mariënburg, Arthouse LUX, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en Regionaal Archief Nijmegen. Bij elke locatie hoort een apart hoorspel. In deze hoorspelen maak je kennis met Mons en Mari; twee kinderen van tien jaar die eeuwen geleden te vondeling zijn gelegd bij het klooster en zijn opgevoed door nonnen. In de eeuwen die volgden bleven ze telkens weer opduiken en haalden ze streken uit met de bewoners van het Mariënburgplein.

Reserveren
De expeditie wordt maandag 20 t/m vrijdag 24 juli meerdere keren per dag gegeven en duurt 45 minuten. Je kunt hier gratis een tijdslot reserveren.

 

Deze activiteit wordt georganiseerd door Bibliotheek De Mariënburg , Arthouse LUX, het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en Regionaal Archief Nijmegen.