Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid voorlopig gesloten. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn tot en met 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, all branches of the Bibliotheek Gelderland Zuid are closed until further notice. All activities in our libraries have been cancelled until the 1st of June. Click here for more information.

Letteren in de stad | 'Het laatste testament van Frans Kellendonk' door Arie Storm (Geannuleerd)

28 mei 2020, van 19:00 tot 20:45 | Nijmegen, Bibliotheek De Marienburg, lezingenzaal

Kosten: Losse kaarten leden en studenten € 5,- | overige bezoekers € 7,50

De Bibliotheek Gelderland Zuid en de Master Letterkunde van de Radboud Universiteit organiseren in het voorjaar van 2020 zes openbare hoorcolleges over Frans Kellendonk. Deze in Nijmegen geboren en getogen schrijver overleed dertig jaar geleden op 39-jarige leeftijd. In deze collegereeks bespreken schrijvers, docenten en hoogleraren met veel enthousiasme en kennis ieder een boek van Kellendonk.

Van idool tot laatste testament 

Schrijver Arie Storm (1963) werd geboren in de Schilderswijk in Den Haag. Hij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en publiceerde tot nu toe elf romans. In ‘Het laatste testament van Frans Kellendonk’ (2015) stelde hij zich voor dat de geest van Kellendonk in hem voer. Storm is een groot bewonderaar van de Nijmeegse schrijver.