Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid voorlopig gesloten. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn tot en met 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, all branches of the Bibliotheek Gelderland Zuid are closed until further notice. All activities in our libraries have been cancelled until the 1st of June. Click here for more information.

Letteren in de stad | 'Letter en Geest' door Agnes Andeweg (Geannuleerd)

16 april 2020, van 19:00 tot 20:45 | Nijmegen, Bibliotheek De Marienburg, lezingenzaal

Kosten: Losse kaarten leden en studenten € 5,- | overige bezoekers € 7,50

De Bibliotheek Gelderland Zuid en de Master Letterkunde van de Radboud Universiteit organiseren in het voorjaar van 2020 zes openbare hoorcolleges over Frans Kellendonk. Deze in Nijmegen geboren en getogen schrijver overleed dertig jaar geleden op 39-jarige leeftijd. In deze collegereeks bespreken schrijvers, docenten en hoogleraren met veel enthousiasme en kennis ieder een boek van Kellendonk.

Coming out met Kellendonk: een spookachtige affaire 

Agnes Andeweg werkt als universitair docent moderne literatuur bij het University College Utrecht. Zij doet onderzoek naar gothic fiction in Nederlandse literatuur en daarbuiten, en is daarnaast geïnteresseerd in de functie van schrijvers en literatuur in de seksuele emancipatie van Nederland. Ze onderzocht voor haar proefschrift nieuwe opvattingen over seksualiteit in romans van o.a. Kellendonk.