Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid voorlopig gesloten. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn tot en met 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, all branches of the Bibliotheek Gelderland Zuid are closed until further notice. All activities in our libraries have been cancelled until the 1st of June. Click here for more information.

Letteren in de stad | 'Geschilderd eten' door Johan Oosterman | (Geannuleerd)

19 maart 2020, van 19:00 tot 20:45 | Nijmegen, Bibliotheek De Marienburg, lezingenzaal

Kosten: Losse kaarten leden en studenten € 5,- | overige bezoekers € 7,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Bibliotheek Gelderland Zuid en de Master Letterkunde van de Radboud Universiteit organiseren in het voorjaar van 2020 zes openbare hoorcolleges over Frans Kellendonk. Deze in Nijmegen geboren en getogen schrijver overleed dertig jaar geleden op 39-jarige leeftijd. In deze collegereeks bespreken schrijvers, docenten en hoogleraren met veel enthousiasme en kennis ieder een boek van Kellendonk.

God, Vondel en Kellendonk. Over essays en openbare colleges. 

Johan Oosterman (1962) is hoogleraar oudere Nederlandse letterkunde en programmadirecteur Radboud Erfgoed aan de Radboud Universiteit. Zijn onderzoek richt zich o.a. op liederen, literatuur en cultuur uit het Nederrijngebied. Hij was gastconservator van de succesvolle tentoonstelling ‘Ik, Maria van Gelre’ in Museum Het Valkhof. Oosterman gaat in op Kellendonks sterke affiniteit met het katholicisme en zijn fascinatie voor dichter Joost van den Vondel.