Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid voorlopig gesloten. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn tot en met 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, all branches of the Bibliotheek Gelderland Zuid are closed until further notice. All activities in our libraries have been cancelled until the 1st of June. Click here for more information.

Letteren in de stad | 'Bouwval' door Willem Claassen

5 maart 2020, van 19:00 tot 20:45 | Nijmegen, Bibliotheek De Marienburg, lezingenzaal

Kosten: Losse kaarten leden en studenten € 5,- | overige bezoekers € 7,50 Passe-partouts leden en studenten € 25,- | overige bezoekers € 37,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Bibliotheek Gelderland Zuid en de Master Letterkunde van de Radboud Universiteit organiseren in het voorjaar van 2020 zes openbare hoorcolleges over Frans Kellendonk. Deze in Nijmegen geboren en getogen schrijver overleed dertig jaar geleden op 39-jarige leeftijd. In deze collegereeks bespreken schrijvers, docenten en hoogleraren met veel enthousiasme en kennis ieder een boek van Kellendonk.

Bouwval: Kellendonk en de onthechting 

Willem Claassen (1982) is schrijver en schrijfcoach. Hij publiceerde een roman en twee verhalenbundels. Columns van zijn hand verschijnen in De Gelderlander en Radboud Magazine. In zijn college staat het debuut van Frans Kellendonk uit 1977 centraal, getiteld ‘Bouwval’. 

*Dit passe-partout is geldig voor 5 hoorcolleges van 5 mrt t/m 28 mei 2020.