Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluit de Bibliotheek Gelderland Zuid tot nader order alle bibliotheekvestigingen in haar werkgebied. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn in deze periode geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, the Bibliotheek Gelderland Zuid has closed all library branches in its field of operations until further notice. All activities in our libraries during this period have been cancelled. Click here for more information.

Letteren in de stad | 'Inleiding op Kellendonk' door Peter Altena

20 februari 2020, van 19:00 tot 20:45 | Nijmegen, Bibliotheek De Marienburg, lezingenzaal

Kosten: Losse kaarten leden en studenten € 5,- | overige bezoekers € 7,50 Passe-partouts leden en studenten € 25,- | overige bezoekers € 37,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Bibliotheek Gelderland Zuid en de Master Letterkunde van de Radboud Universiteit organiseren in het voorjaar van 2020 zes openbare hoorcolleges over Frans Kellendonk. Deze in Nijmegen geboren en getogen schrijver overleed dertig jaar geleden op 39-jarige leeftijd. In deze collegereeks bespreken schrijvers, docenten en hoogleraren met veel enthousiasme en kennis ieder een boek van Kellendonk.

Terugkeer van de verloren zoon? Frans Kellendonk, zijn schaamte en ironie 

Dr. Peter Altena is leraar Nederlands aan het Dominicus College in Nijmegen. Hij is een toegewijd lezer van het werk van Frans Kellendonk. In het Jaarboek Numaga van 2019 schreef hij een artikel over moderne ‘Nijmeegse romans’, met hierin ook aandacht voor het werk van Kellendonk. 

Foto: Steye Raviez, 1989

*Dit passe-partout is geldig voor 6 hoorcolleges van 20 feb t/m 28 mei 2020.