Human Library Online Nijmegen

7 juli 2020, van 20:00 tot 22:00 | Online

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het Europe Direct Informatiecentrum en de Bibliotheek Gelderland Zuid organiseren op dinsdag 7 juli alweer de 4e editie van de Human Library Nijmegen. Vanwege de coronamaatregelen niet in de bibliotheek zelf, maar online! Want ook in deze periode willen we mensen met elkaar verbinden.

Tijdens de Human Library Online leen je geen boeken, maar mensen. We noemen hen ‘Levende Boeken’. Dat zijn mensen met een bijzonder levensverhaal, die vertellen over de vooroordelen en het onbegrip dat zij (hebben) ervaren. Zo kun je Levende Boeken lenen met titels als ‘Transgender’, ‘Ex-gedetineerde’ of ‘Politieagent’. In een open één-op-één gesprek vanuit je eigen huis kun je alles vragen en bespreken. 

De Human Library is een van oorsprong Deens concept om vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan. 

De Nijmeegse editie van de Human Library Online vindt plaats op dinsdag 7 juli 2020 van 20.00 tot 22.00 uur. Er zijn 2 rondes; de 1e start om 20.00 uur, de 2e om 21.00 uur. Er is een beperkt aantal plaatsen per ronde.