6-delige cursus: Gereedschapskist van de componist

19 september 2019, van 10:00 tot 12:00 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: leden en studenten €115,- | overige bezoekers €125,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Klassieke muziek roept verschillende emoties op, maar hoe kan dat eigenlijk? Waarom is ritme zo opwindend en ervaren we sommige melodieën als romantisch? Jeroen Swarte van de KlankZaak neemt je in zes interactieve lessen mee naar de werkkamer van de componist.

cursus

Je leert tijdens deze cursus beter luisteren en ontdekt waarom muziek zoveel effect op ons kan hebben. Bij de cursus hoort een werkboek en toegang tot een website met voorbeelden en luisteropdrachten. Tussentijds instromen is niet mogelijk. 

Aanmelden via www.klankzaak.nl

 

De andere lessen van deze cursus zijn op 26 september, 2 oktober, 24 oktober, 31 oktober en 7 november. 

Muzikale boekentip van Jeroen Swarte:

 • Arthur Japin Kolja

  roman

  Een man reist in 1893 naar Sint-Petersburg om zijn vriend bij te staan bij de dood van diens broer, de componist Peter Iljitsj Tsjaikovski, maar ontdekt dat er misschien meer aan de hand is dan een dodelijk geval van cholera.

  Fictie, Historische roman, Psychologische roman

  Nederlands, 342 pagina's, Uitgeverij De Arbeiderspers, Amsterdam, 2018

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kolja

Jeroen Swarte over Kolja van Arthur Japin:

"De doofstomme Kolja groeide op bij de gebroeders Tsjaikovski, waar hij leerde praten, lezen en zelfs muziek ‘horen’. De roman vertelt van de dagen vlak na de raadselachtige dood van de componist Pjotr Tsjaikosvski, en ontwikkelt zich al snel als een ‘whodunnit’. Gebaseerd op historische gebeurtenissen, prachtig geschreven, en een mooie schets van de Tsjaikovski’s in de late 19de eeuw. Ik ben er gek op!"