Belastingaangifte? De bibliotheek helpt je op weg

Vind je het lastig om online belastingaangifte te doen en heb je hier hulp bij nodig?

Vraag het in de bibliotheek. Hiervoor hoef je geen lid te zijn. Onze medewerkers helpen je graag verder. Zij kunnen je o.a. doorverwijzen naar organisaties in jouw regio die je kunnen helpen bij de (online) belastingaangifte. 


De bibliotheek helpt je op weg!

Vanwege de RIVM maatregelen kunnen we je helaas niet in de bibliotheek ontvangen. Met vragen over hulp bij het invullen van je aangifte kun je terecht bij onderstaande maatschappelijke organisaties:


Zelf belastingaangifte doen

Wil je zelf belastingaangifte doen maar heb je thuis geen computer of internet? In de bibliotheek kun je gratis en veilig een computer gebruiken voor de aangifte van je inkomstenbelasting en het aanvragen van een toeslag. Ook kun je hier gratis de belastingaangifte printen, of je nu wel of geen lid bent van de bibliotheek.

In de volgende bibliotheken zijn computers hiervoor beschikbaar:

  • Nijmegen: Bibliotheek De MariĆ«nburg, Muntweg, Hatert en Zwanenveld
  • Berg en Dal: Bibliotheek Beek-Ubbergen en Groesbeek
  • Beuningen: Bibliotheek Beuningen
  • Heumen: Bibliotheek Malden
  • Lingewaard: Bibliotheek Bemmel
  • Overbetuwe: Bibliotheek Elst 

Meer weten?

Bel of mail voor meer informatie met Bart van Helvoort: 024 - 327 49 50 of bvhelvoort@obgz.nl. 

Antwoorden op vragen over je belastingaangifte vind je ook op de website van de Belastingdienst. 


Cursussen

Klik & Tik
Voor wie hulp wil bij het leren gebruiken van computer en internet biedt de bibliotheek de gratis cursus Klik & Tik. Dit is een cursus voor mensen die geenof weinig ervaring hebben met de computer en internet.

Interesse? Ga naar de bibliotheek waar je de cursus wilt volgen. Je kunt je ook online aanmelden. We nemen contact met je op om te bespreken wanneer je met de cursus kunt beginnen.

Bekijk hier waar deze cursus wordt gegeven.


Werken met de digitale overheid
Vind je het lastig om via de computer een afspraak te maken bij de gemeente? Om online werk te zoeken bij het UWV? De OV-chipkaart te gebruiken? Of omdigitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Dan is de gratis cursus Digisterkervast iets voor jou. Stap voor stap en in kleine groepjes ga je aan de slag. Je hebtvoor deze cursus wel thuis internet en een eigen e-mailadres nodig. 

Interesse? Vraag in jouw bibliotheek naar de mogelijkheden of meld je online aan:

Bekijk hier waar deze cursus wordt gegeven.
 

Digitale Hulplijn

Wil je graag met je (klein)kinderen videobellen, maar je weet niet hoe? Zou je graag e-books willen lezen, maar heb je geen idee hoe je deze moet downloaden? De Bibliotheek Gelderland Zuid biedt een telefonische hulplijn voor alle vragen over de computer, telefoon of tablet.

Iedereen met vragen over werken met de computer, smartphone, tablet, e-books, de online bibliotheek of andere digitale zaken, kan bij de hulplijn terecht. Schroom niet om te bellen, deskundigen beantwoorden alle vragen graag.

Convenant Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De belastingdienstverlening maakt deel uit van een convenant dat de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de belastingdienst in 2016 hebben gesloten. Hierin is geregeld dat de Belastingdienst, KB en openbare bibliotheken mensen ondersteunen bij het digitaal zaken doen met de overheid.