Lezen & literatuur

Terug naar Agenda voor volwassenen

Kom naar de bibliotheek en ga in gesprek met auteurs of laat je inspireren door het verhaal achter een boek. Houd de agenda in de gaten, ons aanbod aan activiteiten met auteurs word door het jaar heen uitgebreid.

Auteurs aan het woord

Hoe komt een schrijver aan zijn onderwerp? Wat bedoelt hij precies met een verhaal? Een boek hoort voor zichzelf te spreken, maar toch is het boeiend schrijvers te horen vertellen over hun boeken. Dit jaar zijn Kees Moeliker, Hugo Borst en Tommy Wieringa te gast.

Avond v.d. debutanten

20 FEB | Maak kennis met de auteurs van de toekomst, met kersverse literatuur. Een nieuw initiatief van de bieb in samenwerking met boekhandel Dekker v.d. Vegt op een nieuwe locatie: De Houtwerf. We halen deze avond meerdere auteurs naar Nijmegen die recent een debuut hebben uitgebracht.


Boekentips van de redactie

 • Schittering

  Margaret Mazzantini

  Twee Italiaanse mannen voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar bekennen zich niet onvoorwaardelijk tot elkaar, trouwen met een vrouw, maar blijven elkaar ontmoeten.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Schittering

 • De tweede vrouw

  Gill Paul

  In 1911 raakt een Amerikaans tienermeisje bevriend met de even oude Wallis Warfield, voor wie in 1936 de Britse koning Edward VIII zou aftreden; in 1997 vindt een jong stel, dat getuige is van het auto-ongeluk van prinses Diana in Parijs, een bedeltje dat leidt naar Wallis.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De tweede vrouw

 • De lange dagen van Castellamare

  Catherine Banner

  Een Italiaan koopt in 1919 een illustere bar op een eiland bij Siciliƫ als thuis voor de volgende generaties.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De lange dagen van Castellamare

 • Vanuit hier zie je alles

  Mariana Leky

  Louise groeit op zonder veel liefde van haar ouders maar haar oma compenseert dat. In de loop der jaren ziet zij hoe door tragische sterfgevallen saamhorigheid groeit tussen de dorpsbewoners van verschillend pluimage.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vanuit hier zie je alles

 • De genadestoel

  Elizabeth H. Winthrop

  Een 18-jarige zwarte jongeman wacht op zijn executie, evenals de meeste inwoners van het slaperige stadje, waar de meningen verdeeld zijn over zijn schuld en veroordeling.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De genadestoel

 • De schuilplaats

  Christophe Boltanski

  De bijzondere geschiedenis van een in Frankrijk bekende familie wordt verteld door de kleinzoon aan de hand van de vertrekken in het huis in Parijs waar de familie woont.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De schuilplaats