Lezen & literatuur

Terug naar Agenda voor volwassenen

Kom naar de bibliotheek en ga in gesprek met auteurs of laat je inspireren door het verhaal achter een boek. Houd de agenda in de gaten, ons aanbod aan activiteiten met auteurs word door het jaar heen uitgebreid.

Auteurs aan het woord

Hoe komt een schrijver aan zijn onderwerp? Wat bedoelt hij precies met een verhaal? Een boek hoort voor zichzelf te spreken, maar toch is het boeiend schrijvers te horen vertellen over hun boeken. Dit jaar zijn Kees Moeliker, Hugo Borst en Tommy Wieringa te gast.

Avond v.d. debutanten

20 FEB | Maak kennis met de auteurs van de toekomst, met kersverse literatuur. Een nieuw initiatief van de bieb in samenwerking met boekhandel Dekker v.d. Vegt op een nieuwe locatie: De Houtwerf. We halen deze avond meerdere auteurs naar Nijmegen die recent een debuut hebben uitgebracht.

Letteren in de stad

Dit jaar ontvangt de auteur Jeroen Brouwers een eredoctoraat. Ter gelegenheid hiervan organiseren we samen met de Master Letterkunde van de Radboud Universiteit zes openbare colleges, waarin steeds een van Brouwers boeken besproken wordt.


Boekentips van de redactie

 • Morgan, een liefde

  Bas Steman

  Op onverklaarbare wijze raakt een man overtuigd dat hij in een vorig leven een soldaat uit Wales is geweest die sneuvelde in de Tweede Wereldoorlog.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Morgan, een liefde

 • Wanderland

  Paul Baeten Gronda

  Een zoon, die met zijn halfbroer en -zus op het overlijden van hun vader wacht, beschrijft de uitzonderlijk complexe familierelatie.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wanderland

 • Hoe alles moest beginnen

  Thomas Verbogt

  Een zestiger kijkt terug op zijn jeugd en zijn toenmalige vriendinnetje.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Hoe alles moest beginnen

 • Alles wat ik me niet herinner

  Jonas Hassen Khemiri

  Een schrijver probeert aan de hand van gesprekken met familie, vrienden, kennissen en geliefden de gebeurtenissen te reconstrueren die hebben geleid tot de dood van een jongeman.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Alles wat ik me niet herinner

 • De amandelboom

  Michelle Cohen Corasanti

  Nadat zijn vader in 1955 gevangen is genomen, moet een 11-jarige Palestijnse jongen zorgen voor zijn familie. Dat blijft hij ook doen als hij als gevierd natuurkundige met zijn gezin in Amerika woont.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De amandelboom

 • Jij bent van mij

  Peter Middendorp

  Een jonge boer en vader vergrijpt zich aan een jong meisje en wordt daarna 13 jaar achtervolgd door een dreigende ondergang.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Jij bent van mij