Lezen & literatuur

Terug naar Agenda voor volwassenen

Kom naar de bibliotheek en ga in gesprek met auteurs of laat je inspireren door het verhaal achter een boek. Houd de agenda in de gaten, ons aanbod aan activiteiten met auteurs word door het jaar heen uitgebreid.

Schrijver in de Hortus | Eva Meijer

In de prachtige tuinen van de Hortus Nijmegen luisteren naar schrijver Eva Meijer: een unieke ervaring! Natuur is een belangrijk thema in haar werk, dus qua locatie kan het bijna niet beter. Terwijl je luistert naar haar verhalen, word je omgeven door groene bomen, kleurrijke planten, tjilpende vogels en zoemende insecten. 

Datum 13 juni 2022
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Locatie Hortus Nijmegen

De keuze van... Samir Fighil

Mensen met een bijzonder talent en hart voor hun vak: die hebben we genoeg in Nijmegen. Bij de bibliotheek zetten we deze bevlogen mensen graag in de spotlight. Lokale bekenden mogen bij ons een avondvullend programma samenstellen. Ze bepalen zelf het thema van de avond, nodigen gasten uit en geven kleur aan de avond. Deze keer is het de beurt aan comedian Samir Fighil. Hij zal vertellen waarom er ‘meerdere wegen naar drome(n) leiden’. Zijn advies? Door het gewoon te doen. Je zal onderweg obstakels tegenkomen, maar het belangrijkste is om je droom na te jagen, ervan te genieten en van het moment te leren. In het Arabisch: Mektoub (it's written).

Datum 23 februari 2022
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Locatie Bibliotheek De Mariënburg

Foto: Dennis Vloedmans


Boekentips van onze redactie

 • Een goede moeder

  Jan van Mersbergen

  Een moeder lijdt aan psychische problemen die haar ook fysiek belemmeren. Daardoor is de verzorging van haar dochter in gevaar en heeft dit effect op het hele gezin.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een goede moeder

 • De jaren

  Annie Ernaux

  Beschrijving van het leven in Frankrijk tussen 1945 en het eerste decennium van de 21ste eeuw.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De jaren

 • Hier ben je veilig

  Damian Barr

  Een jonge vrouw wordt met haar zoontje tijdens de Boerenoorlog in een concentratiekamp onderbracht, een eeuw later wordt de jonge Willem door zijn ouders naar een trainingskamp gestuurd om een echte man van hem te maken.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Hier ben je veilig

 • De juiste houding

  Britta Böhler

  Een Amerikaanse zakenman komt in gewetensproblemen als hij wordt gevraagd een teruggevonden beroemd schilderij te promoten.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De juiste houding

 • Herkomst

  Sas̆a Stanis̆ić

  De zoektocht van de auteur uit Bosnië-Herzegovina (1978) met als ambivalent hoofdthema 'afkomst'.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Herkomst

 • De overlevenden

  Alex Schulman

  Drie jonge mannen keren terug naar het zomerhuis waar ze vroeger met hun ouders de zomervakanties doorbrachten. Ze hebben de urn met de as van hun moeder bij zich om in het meertje bij de 'stuga' uit te strooien.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De overlevenden