Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluit de Bibliotheek Gelderland Zuid tot nader order alle bibliotheekvestigingen in haar werkgebied. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn in deze periode geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, the Bibliotheek Gelderland Zuid has closed all library branches in its field of operations until further notice. All activities in our libraries during this period have been cancelled. Click here for more information.

Lezen & literatuur

Terug naar Agenda voor volwassenen

Kom naar de bibliotheek en ga in gesprek met auteurs of laat je inspireren door het verhaal achter een boek. Houd de agenda in de gaten, ons aanbod aan activiteiten met auteurs word door het jaar heen uitgebreid.

Letteren in de stad

De Bibliotheek Gelderland Zuid en de Master Letterkunde van de Radboud Universiteit organiseren in het voorjaar van 2020 zes openbare hoorcolleges. Alle colleges staan in het teken van het werk van de in Nijmegen geboren en getogen schrijver Frans Kellendonk. Zijn laatste roman ‘Mystiek lichaam’ uit 1986 is één van zijn bekendste werken. In 2020 is het dertig jaar geleden dat hij op 39-jarige leeftijd overleed. In ieder college wordt een boek van Kellendonk uitvoerig besproken.


Boekentips van onze redactie

 • Drakensteyn, droomkasteel

  Fleur Jurgens

  Een met elkaar getrouwde kokkin en butler, die sinds 1962 op kasteel Drakensteyn werkten en woonden, zijn getuigen van de romance van kroonprinses Beatrix met Claus von Amsberg, hun huwelijk en zijn tirannieke gedrag daarna.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Drakensteyn, droomkasteel

 • Reisverslag van een kat

  Arikawa Hiro

  De roadtrip van Satoru en zijn kat Nana.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Reisverslag van een kat

 • Zie me staan

  Mareike Krügel

  Een vrouw van veertig, getrouwd en moeder van twee kinderen, overdenkt op een vrijdag haar leven, nadat ze een knobbel in haar borst ontdekt.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zie me staan

 • Als de winter voorbij is

  Thomas Verbogt

  In het leven van Thomas spelen vluchtige gebeurtenissen en herinneringen daaraan een grote rol.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Als de winter voorbij is

 • Het stof dat van dromen valt

  Louis De Bernières

  Het leven van de gegoede Britse familie McCosh en hun buren verandert enorm door en na de Eerste Wereldoorlog.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het stof dat van dromen valt

 • Niemand is ooit verloren

  Catherine Lacey

  Een ogenschijnlijk gelukkig getrouwde jonge vrouw vertrekt opeens en zonder ook maar iemand in te lichten naar Nieuw-Zeeland, waar zij al liftend allerlei bijzondere mensen ontmoet.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Niemand is ooit verloren