Lezen & literatuur

Terug naar Agenda voor volwassenen

Kom naar de bibliotheek en ga in gesprek met auteurs of laat je inspireren door het verhaal achter een boek. Houd de agenda in de gaten, ons aanbod aan activiteiten met auteurs word door het jaar heen uitgebreid.

De avond van de debutanten

We halen deze avond meerdere auteurs naar Nijmegen die recent een debuut hebben uitgebracht.

19 FEB | Nijmegen, Dekker v.d. Vegt

Letteren in de stad

De Bibliotheek Gelderland Zuid en de Master Letterkunde van de Radboud Universiteit organiseren in het voorjaar van 2020 zes openbare hoorcolleges. Alle colleges staan in het teken van het werk van de in Nijmegen geboren en getogen schrijver Frans Kellendonk. Zijn laatste roman ‘Mystiek lichaam’ uit 1986 is één van zijn bekendste werken. In 2020 is het dertig jaar geleden dat hij op 39-jarige leeftijd overleed. In ieder college wordt een boek van Kellendonk uitvoerig besproken.


Boekentips van onze redactie

 • Warme melk

  Deborah Levy

  Een jonge Engelse vrouw gaat samen met haar moeder naar een kliniek in Spanje waar vervolgens liefdesrelaties ontstaan en familierelaties worden opgehelderd.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Warme melk

 • Dagen zonder eind

  Sebastian Barry

  De Ier Thomas McNulty vlucht tijdens de Hongersnood naar Amerika, waar hij samen met zijn partner dienst neemt in het leger en waar zij betrokken raken bij het uitmoorden van indianenstammen en later in de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) belanden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dagen zonder eind

 • Moeders van anderen

  Mirthe van Doornik

  Twee zussen kunnen alleen maar zwijgen over hun drinkende moeder en hun angsten, waarbij de ene er min of meer in slaagt in het gewone leven mee te draaien terwijl de andere steeds meer vervreemd raakt van haar omgeving.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Moeders van anderen

 • Onschuldig als jij

  Rowan Hisayo Buchanan

  De 35-jarige Jay vertrekt met zijn kat Celeste vanuit New York naar Berlijn om zijn Japanse moeder, die hem op zijn tweede heeft verlaten, op te zoeken.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Onschuldig als jij

 • Onder een hemel van sproeten

  Alex Boogers

  Drie mensen, tussen wie vriendschappelijke banden bestaan, worden geconfronteerd met ingrijpende gebeurtenissen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Onder een hemel van sproeten