Hier vind je alle activiteiten van de Bibliotheek Gelderland Zuid voor kinderen
van 8 jaar ouder binnen de categorie Digi Playground.

Kom langs!

Hoe bestuur ik een robot

SEP t/m MEI | diverse vestigingen

Heb je wel eens een robot zien dansen of sciencefiction verhalen horen vertellen? Robots Robin en Bibi kunnen dit en nog veel meer! Hoe leert een robot dat eigenlijk? Ontdek het in de bieb en programmeer zelf een van de robots!

Stop motion

SEP t/m APR | diverse vestigingen

Kijk jij graag naar animatiefilmpjes, en zou je het leuk vinden om ze zelf te leren maken? Stop Motion is een filmpje gemaakt van foto’s die je snel achter elkaar afspeelt. In deze stop motion workshop leer je hoe je zelf een animatie kunt maken. 

Bekijk de wereld eens door een virtual reality bril

SEP t/m MRT | diverse vestigingen

Heb jij al eens een VR-bril opgezet? Tijdens deze workshop krijg je de kans om het eens te proberen. Loop gezellig binnen voor een demonstratie. Wie weet wat je allemaal te zien krijgt!

Vloggers voor duurzaamheid

18 SEP | diverse vestigingen

Hoe zie jij de toekomst? Rijden we allemaal op elektriciteit? In veel bibliotheken in Nederland vloggen kinderen al over een duurzame toekomst. Ook Bibliotheek De Mariënburg doet mee. Je krijgt vlogles en mag je eigen vlog maken.

Maak een zelf ontworpen 3D print 

18 OKT, 17 JUN | Bibliotheek Zwanenveld

Wil jij een ingewikkelde zilverkleurige armband ontwerpen? Of digitaal een grappig monster boetseren? Tijdens deze workshop leer je werken met 3D-ontwerpprogramma’s en de 3D-printer. De mogelijk-heden zijn eindeloos! Maximaal 6 deelnemers, dus wees op tijd!

Filmpjes maken met een green screen

vanaf november | diverse vestigingen

Film jezelf met allerlei special effects! Ga op de foto met jouw held of op je favoriete vakantiebestemming. Hoe spring je uit een doos die niet bestaat? Hoe kan je zonder ruimtepak op de maan lopen? Vind uit hoe zo’n green screen werkt en wat je er allemaal mee kunt doen.

Agenda jeugd (totaal)

Totaal