Bingo 7 - 12 jaar

Let op: Je kunt je bingokaart tot 1 september inleveren.Challenges voor 7 t/m 12 jaar

Sporten met boeken

Sporten met boeken, dat is nog eens leuk. Spelen en lezen terwijl je er fitter van wordt! Stapel wat boeken op elkaar en spring er overheen of speel een potje boekenbowlen.

Maak een boekenstapel

Een echte hoge boekenstapel bouwen is niet al te makkelijk, maar jij kunt het vast! Begin met de grootste boeken onder aan. Als je hoger komt gebruik je steeds kleinere boeken. Hoe hoog is de stapel?

Speel samen met iemand een scène uit een boek na

Kies een scène uit een boek dat je graag leest en peel de scène na. Het is bijvoorbeeld volle maan en jij bent Noura en je vader is Dolfje Weerwolfje. Óf jij bent Willy Wonka en je vrienden zijn verkleed als Sjakie op pad in de Chocoladefabriek.

Geef een boekentip aan een vriend of vriendin

Geef een boekentip via bijvoorbeeld een poster, vlog of whatsapp bericht. Welk boek heb jij gelezen, dat eigenlijk, als je eerlijk bent, de hele wereld wel zou moeten kennen? Juist tijdens de vakantie kun je extra boekentips gebruiken.

Twee challenges van de BiebBoys!

BiebBoys Challenge #1 | Ansichtkaart

BiebBoys Challenge #2 | Vierdaagse

Eieren verstop je alleen met Pasen. Boeken verstoppen kan het hele jaar! Verstop voor iemand een paar boeken in de tuin, op de camping of in de straat samen met kinderen uit de buurt. Alles verstopt? Boeken zoeken maar!

Beeld de titel van een boek uit. Kan de ander raden welke titel jij bedoeld? Ssssssttttt…je mag niets, maar dan ook niets zeggen.

Maak zelf een rebus van een titel. Zoek een boektitel of titel van een verhaal en verander deze in een rebus. Of kom naar Bibliotheek De Mariënburg en los een rebus én andere puzzels op in onze Escaperoom!

Boekendomino maken. Dominosteentjes worden ook wel eens gebruikt om achter elkaar te zetten. Dit moet je heel voorzichtig doen. Als alle steentjes staan kun je het eerste steentje omgooien, maar.....dát kan natuurlijk ook met boeken!

Twee challenges van de BiebBoys!

BiebBoy Challenge #3 | Strips

BiebBoy Challenge #4 | Boekcover

Lees samen met je vader of moeder hun jeugdboek. Welk (strip)boek of tijdschrift las jouw vader of moeder als kind? Of uit welk boek werden ze voorgelezen door hun ouders? Misschien hebben ze het boek nog wel in de kast staan of is het nog te leen bij de bieb en kunnen ze er een stukje uit voorlezen.

Hoelang kun je op één been lezen? Hoelang lukt het jou om op één been te staan terwijl je leest? Stopwatch klaar? Boek in de hand? Klaar voor de start? Eén been omhoog en lezen maar! 1......2......3......4.....

Maak een letter met verschillende boeken. Verzamel een aantal boeken en leg ze in de vorm van een letter. Misschien wel de B van boek of bieb. De eerste letter van je eigen naam kan natuurlijk ook.

Maak je eigen bibliotheekpas. Wel leuk hoor een eigen bibliotheekpas om al die toffe boeken mee te lenen. Maar een pas die écht door jou is ontworpen, da’s pas cool. Maak jouw eigen ontwerp in het hiervoor gemaakte lege pasje dat je vindt op jouw bingokaart.

Twee challenges van de BiebBoys!

BiebBoy Challenge #5 | Boekfiguur

BiebBoy Challenge #6 | Zomerhut

Wil jij meedoen met de volgende actie?