PressReader

Wat is PressReader?

De online databank PressReader bevat meer dan 7000 kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen in 54 talen. Je vindt de PressReader op de publiekspc’s in al onze vestigingen. Daarnaast kan je met de mobiele app, kranten en tijdschriften downloaden en later thuis of onderweg lezen.

Op PressReader vind je o.a. kwaliteitskranten, zoals The Daily Telegraph, National Herald Tribune, Le Figaro, El Mundo, Handelsblatt. Je kan de meest recente edities lezen. De online databank bevat ook een archief van kranten tot 90 dagen terug. De volledige kranten worden gepresenteerd in de originele opmaak.

Voor wie?
PressReader is door iedereen te gebruiken, je hoeft géén lid te zijn van de Bibliotheek.

Hoe te gebruiken?
Lees hieronder hoe je via de computers in onze bibliotheken of via je smartphone of tablet PressReader gebruikt. Het instructiefilmpje (Engelstalig) legt uit hoe je via PressReader diverse kranten en tijdschriften kunt opzoeken.

Start PressReader

Instructiefilmpje (Engels)

PressReader lezen in de bibliotheek

Digitaal internationale kranten en tijdschriften van PressReader lezen in onze bibliotheken?

Ga op de computer in de bibliotheek naar de website van PressReader of gebruik in Bibliotheek De Mariënburg de speciale PressReader computer.

Thuis gebruikmaken van PressReader

Download de PressReader-app en activeer deze vervolgens ín de bibliotheek. Maak daar verbinding met het WiFi-netwerk, download gratis de gewenste kranten of tijdschriften en lees ze thuis of onderweg! Vanaf het moment dat je in de bibliotheek jouw toegang activeert, heb je zeven dagen om PressReader buiten de bibliotheek te gebruiken. Daarna kan je dezelfde stappen ín de bibliotheek herhalen, om opnieuw een week toegang te krijgen.

Een account is handig als je thuis of onderweg PressReader wilt gebruiken op een ander apparaat dan het apparaat waarmee je in de bibliotheek hebt ingelogd. In de bibliotheek heb je als lid de mogelijkheid om met minimale gegevens (e-mailadres, wachtwoord, pasnummer, voornaam en achternaam) een account aan te maken. Maak je thuis een account aan, dan worden er meer gegevens van je verwacht, waaronder creditcardnummer. Die informatie is niét nodig om in de bibliotheek kranten te kunnen downloaden.

PressReader is gratis te downloaden in:

Hoe werkt de app?

  1. Log eerst in op het open WiFi netwerk van de Bibliotheek.
  2. Start je browser op. Je komt dan op een acceptatiepagina.
  3. Log in met jouw e-mailadres om de verbinding te activeren.
  4. Start de app PressReader. 
  5. Je ziet bij opstarten een pop-upmelding met ons logo. 
  6. Daarna kan je een krant of tijdschrift uitzoeken en gratis downloaden!

Veelgestelde vragen

Wil je graag gebruikmaken van PressReader, maar heb je een vraag over de werking van deze dienst? Wellicht staat jouw vraag én het antwoord hieronder. Zo niet, neem dan contact op met ons of kijk op de site van PressReader.

Wat is PressReader?

De online databank PressReader bevat meer dan 7000 kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen in 54 talen. Je vindt de PressReader op de publiekspc’s in al onze vestigingen. Daarnaast kan je met de mobiele app, kranten en tijdschriften downloaden en later thuis of onderweg lezen.

Op PressReader vind je o.a. kwaliteitskranten, zoals The Daily Telegraph, National Herald Tribune, Le Figaro, El Mundo, Handelsblatt, en ook buitenlandse tijdschriften. Je kan de meest recente edities lezen. De online databank bevat ook een archief van kranten tot 90 dagen terug. De volledige kranten worden gepresenteerd in de originele opmaak.

Hoe gebruik ik PressReader?

Je kunt de PressReader op de computers in onze bibliotheken benaderen via de website: www.pressreader.com, op de exclusief daarvoor ingerichte computer in Bibliotheek De Mariënburg, of de mobiele app installeren op je smartphone, tablet of laptop. Via de app van PressReader heb je 7 dagen toegang tot de databank, je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek. 

Hoe kan ik PressReader buiten de bibliotheek gebruiken?

Daarvoor moet je PressReader-app eerst downloaden op je tablet of smartphone (dat kan in de bibliotheek, maar ook er buiten) en vervolgens ín de bibliotheek activeren. Om dat te doen: log in op het wifi-netwerk van de bibliotheek en open vervolgens de app. Je treft een startscherm aan met de mededeling dat je toegang tot de app wordt aangeboden door Bibliotheek Gelderland Zuid. Ook zie je hoe lang je nog toegang hebt tot de app. Vanaf het moment dat je in de bibliotheek je toegang activeert, heb je zeven dagen om PressReader buiten de bibliotheek te gebruiken. Na die zeven dagen kun je dezelfde stappen ín de bibliotheek herhalen, om opnieuw een week toegang te krijgen.

Moet ik de PressReader-app thuis of in de bibliotheek downloaden?

Dit kan allebei. Wil je direct kranten of tijdschriften downloaden, dan kun je de app beter thuis alvast downloaden.

Moet ik een PressReader-account aanmaken?

Het is niet noodzakelijk om een account te hebben om de PressReader-app op een meegenomen apparaat te gebruiken. In principe activeer je de app voor 7 dagen wanneer je verbinding maakt met de wifi van Bibliotheek Gelderland Zuid en de app opent. Ook zonder account kun je later thuis of onderweg kranten en tijdschriften downloaden en lezen.

Waarom is een PressReader-account toch handig?

Een account is handig als je thuis of onderweg PressReader wilt gebruiken op een ander apparaat dan het apparaat waarmee je in de bibliotheek hebt ingelogd. Stel: je hebt PressReader geopend vanuit de bibliotheek met je mobiele telefoon, maar je wil later thuis de kranten op je tablet lezen. dan heb je een account nodig. Zodra je met dat account inlogt op je tablet, kun je die namelijk ook gebruiken voor PressReader.

Je kunt er overigens ook voor kiezen om geen PressReader-account aan te maken, maar in plaats daarvan een social media-account te gebruiken. Met, bijvoorbeeld, je Facebook-account kun je namelijk ook inloggen op PressReader.

Op welke computers in de bibliotheek kan ik een account aanmaken?

Op alle computers in de bibliotheek met internettoegang kan je PressReader gebruiken door naar de wesbite: www.PressReader.com te gaan. In Bibliotheek De Mariënburg is een speciale PressReader computer beschikbaar.

Kan ik ook thuis een account aanmaken?

In de bibliotheek heb je als lid de mogelijkheid om met minimale gegevens (e-mailadres, wachtwoord, pasnummer, voornaam en achternaam) een account aan te maken. Maak je thuis een account aan, dan worden er meer gegevens van je verwacht, waaronder creditcardnummer. Die informatie is niét nodig om in de bibliotheek kranten te kunnen downloaden.

Ik kan geen kranten en tijdschriften downloaden, wat nu?

Ben je verbonden met de wifi in de bibliotheek? Zo nee, maak verbinding met onze wifi (OBGZ-WiFi) en probeer het dan nogmaals.

Ik zie geen ‘groen koffiekopje’ in beeld.

Dan ben je op dat moment niet verbonden met een Pressreader-hotspot (bijvoorbeeld Bibliotheek Gelderland Zuid) óf jouw 7 dagen toegang zijn om.

Er verschijnt een melding dat er een bedrag wordt afgerekend voor het downloaden.

Dan ben je op dat moment niet verbonden met een PressReader-hotspot of jouw zeven dagen zijn om. Ga naar de bibliotheek om verbinding te maken met het wifi-netwerk en open de PressReader-app, zodat deze weer wordt geactiveerd. Je hebt dan weer zeven dagen toegang tot alle publicaties.

Kan ik een publicatie op meerdere apparaten downloaden?

Ja, je kan met meerdere apparaten werken. Dit kan op twee manieren:

  1. Je neemt alle apparaten mee naar de bibliotheek, verbindt met het wifi in de bibliotheek en opent de app die daarmee voor 7 dagen wordt geactiveerd.
  2. Je neemt één apparaat mee, bijvoorbeeld een smartphone, maakt verbinding met het wifi in de bibliotheek en opent vervolgens de app die verbonden is met een PressReader-account. Hierdoor wordt dit account voor 7 dagen geactiveerd. Later, ook buiten de bibliotheek, open je de app op een ander apparaat (laptop, tablet, PC, andere smartphone) en gebruikt op dat apparaat hetzelfde account waarmee je binnen de bibliotheek hebt geactiveerd. Je kunt met één account op maximaal vijf apparaten actief zijn.