Vacatures

De Bibliotheek Gelderland Zuid is één van de grootste culturele instellingen in Gelderland. Zij heeft bibliotheekvestigingen in de gemeenten Beuningen, Berg en Dal, Heumen, Lingewaard, Nijmegen en Overbetuwe. Als multimediaal kennis- en cultuurcentrum biedt de Bibliotheek Gelderland Zuid informatie, educatie, ontmoeting en cultuur aan meer dan 1,5 miljoen bezoekers per jaar.

***

De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft als missie mensen toegang te bieden tot informatie en cultuur. Uitdaging is de bibliotheek op een professionele wijze te profileren in de huidige markt.

Directeur-bestuurder

De Bibliotheek Gelderland Zuid zoekt een directeur-bestuurder. Reageren op de vacature kan tot 1 april 2017 via de website van Public Spirit (ref.nr. 6035). Na deze datum wordt uw reactie in reserve genomen.

Organisatie
De Bibliotheek Gelderland Zuid is een van de grootste culturele instellingen in Gelderland. Een multimediaal kennis- en cultuurcentrum, actief in de gemeenten Beuningen, Berg en Dal, Heumen, Lingewaard, Nijmegen en Overbetuwe. Binnen dit werkgebied heeft de Bibliotheek Gelderland Zuid 23 vestigingen en diverse bibliotheken op locatie in het onderwijs.

Veranderende organisatie
De afgelopen jaren is de Bibliotheek Gelderland Zuid zich meer en meer naar buiten gaan richten. Een netwerkorganisatie die als een spin in haar web midden in de samenleving staat.
Zij zorgt voor stevige verbindingen met lokale organisaties en initiatieven. Lange tijd was de functie van de bibliotheek voornamelijk het beschikbaar stellen van boeken voor zelfstudie. Inmiddels verleidt en prikkelt de bibliotheek jong en oud met diverse activiteiten en ontmoetingen ter aanvulling op een uitgebreide multimediale collectie. De weg naar een leven lang leren.  


Functie
Als directeur-bestuurder bent u eindverantwoordelijk voor het managen en besturen van de bibliotheekorganisatie. Toezicht op deze opdracht, en daarmee op het management en bestuur, ligt bij de Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht volgt het beleid en de ontwikkeling van de organisatie en heeft op dit gebied een adviserende functie. Hij is zelfstandig bevoegd volgens vastgelegde specifieke bevoegdheden.
U zorgt voor het integraal management van de bibliotheekorganisatie. Het zwaartepunt ligt bij de ontwikkeling van het strategisch beleid van de organisatie en de delegatie van verantwoordelijkheden naar managers en staf. U bent voorzitter van het managementteam en u geeft direct leiding aan de leden van het MT en de staf. 

Open sollicitaties en stageplaatsen

Open sollicitaties en verzoeken voor stageplaatsen kun je per e-mail richten aan afdeling P&O via: sollicitaties@OBGZ.nl.

Gezocht: vrijwilligers!

Word jij blij van een opgeruimde bieb, help jij onze bezoekers graag een beetje op weg of ben je gewoon helemaal gek van boeken en draag jij de bibliotheek een warm hart toe?

Dan zijn wij op zoek naar jou!
Kom je bij ons team? Want de bieb is er voor iedereen!

Hier vind je een overzicht van onze vestigingen.

Meer informatie opvragen of aanmelden als hulpkracht kan via e-mail: sollicitaties@obgz.nl

Stagiaire(s)

Vind jij het leuk om bezig te zijn met literatuur, cultuur en muziek? Dan is een stage bij het Huis van de Letters iets voor jou! We zoeken twee stagiaires voor programma en productie. Je bent van begin tot einde betrokken bij evenementen. Dat kan gaan om een lezing van een bekende auteur of een programma op een festival. Je leert hoe een literair bedrijf in elkaar zit en wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van een bomvol programma voor diverse doelgroepen.

Als je interesse hebt of je wilt meer informatie, mail dan naar hvdl@obgz.nl.

Bibliotheek Hatert zoekt vrijwilligers...

voor de begeleiding van de Klik & Tik cursussen.
(computercursussen voor ouderen)

Hiervoor zoeken we begeleiders die vaardig zijn met een computer. Je kunt e-mailen, downloaden, opslaan, bestanden verzenden en je hebt ervaring met social media. 

Als voorbereiding ontvang je een korte training. 

Interesse? Meld je aan per mail bij Dorry Massée, via dmassee@obgz.nl